Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 AV SIV & KEY L NILSON Lite grönare k
osthåll, men inte helt vegetariskt, frestar många. Goda grönsaksrätter med fisk eller kött som tilltugg passar också många familjer där någon vill leva helgrönt medan andra äter som vanligt. Aldrig är det lättare än nu mitt i bästa skördetiden. BLOMKÅL I SENAPSDRESSING Så enkelt, så billigt och så gott. Tunnskivad skinka är gott tillbehör. FÖ R 2-3 PERSONE R 1 blomkålshuvud 3 msk finhackad persilja SENAPSDRESSING : x h-\ dl olivolja 1 msk vinäger 1 msk vatten 2-2 1 2 tsk ljus fransk senap salt, grovmalen svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Dela blomkålen i små buketter. 2. Koka upp lättsaltat vatten och koka blomkålen tills den är så mjuk att en sticka går igenom - som potatis. Den får inte bli överkokt. 3. Spola den med kallt vatten i en sil och låt den rinna av väl. Lägg den i en skål. 4. Blanda dressingen och slå över blomkålen. Låt den dra en stund före servering. Vänd runt i skålen och strö på persilja vid serveringen. Blomkålstips! En liten skvätt mjölk i kokvattnet gör att blomkålen behåller sin vita färg bättre. GAZPACHO En kall spansk grönsakssoppa för varma sommardagar. Med matberedarens hjälp är den klar i en handvändning. FÖ R 4 PERSONE R 1 slanggurka 2 paprikor 1 gul lök 2-3 vitlöksklyftor 400 g krossade tomater ca x h dl olivolja 1 liter kall hönsbuljong salt, grovmalen svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Hacka eller grovriv gurka, paprika, lök och vitlök. Blanda rivet med tomaterna och oljan. 2. Späd med den kalla buljongen och smaka av med salt och peppar. 3. Låt soppan dra i kylen en stund före serveringen. SAFTIGA RÖDA BRÖD Rårivna rödbetor i degen gör bullarna både saftiga och goda. Morötter kan användas på samma sätt. Bröden är godast varma eller nyrostade. C A 20 S T 3 dl vatten 1% dl vetekross 2 färska rödbetor 25 g färsk jäst 2Vz dl ljummet vatten 2-3 tsk salt 3 dl grahamsmjöl ca 8 dl bakvetemjöl special GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka upp vattnet. Tillsätt vetekrosset. Låt det koka några minuter och sedan svalna i kastrullen.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32