Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 3xris Kokt, kallt ris är bra att ha
till hands i kylen för t ex en snabblagad rispytt. Koka dubbel sats ris nästa gång och kyl hälften. Det blir en perfekt stomme till en "planned overs". Parboiled ris, sådant ris som inte klibbar, är bäst till att steka. Till rispytt smakar det gott med en sås/salsa. RÄKOR OCH BAMBUSKOTT FÖ R 4 PERSONE R 1 liten burk bambuskott 1 liten burk vattenkastanjer Vi purjolök 1 msk olja att fräsa i, gärna sesamolja 1 vitlöksklyfta 4 portioner kokt kallt ris 1 tsk salt 400 g skalade räkor GÖ R SÅ HÄR : 1. Låt bambuskott och vattenkastanjer rinna av. Ansa purjolöken och skär den snett över i strimlor. Fräs detta i oljan. 2. Pressa ner vitlöks klyftan. Rör ner riset och blanda väl. Krydda med salt. 3. Blanda ner räkorna precis före servering. Servera med sötsur sås. Den finns att köpa färdig, om du inte vill prova att laga din egen. SÖTSUR SÅS 1 köttbuljongtärning 2 dl vatten 2 Vi tsk potatismjöl 1 liten burk ananasringar (spara spadet) 1 dl ananasspad 2 tsk vinäger 2Vi msk brun farin några bitar ananas GÖ R SÅ HÄR : 1. Lös buljongtärningen i kokande vatten. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Red av såsen. Blanda i ananasspad, vinäger och farin. Den som vill kan lägga bitar av ananas. Tips: Såsen blir extra fyllig om man tillsätter 1/2 dl sherry. Minska då på mängden vatten. BACON OCH CURRY FÖ R 4 PERSONE R 1 paket bacon ä 140 g 1 morot 1 bit rotselleri V2 purjolök 4 portioner kokt kallt ris 1 msk curry GÖ R SÅ GÖR : 1. Strimla baconet. Fräs det i sitt eget fett i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. 2. Skala morot och selleri. Riv på grova sidan av rivjärnet. 3. Fräs purjolöken. Lägg i rotsakerna och låt allt bli varmt. 4. Blanda ner ris och bacon. Krydda med curry. Servera med gurkyoghurt. GURKYOGHURT 1 slanggurka 1+1 tsk salt 1 krm målen spiskummin 2 dl matlagningsyoghurt GÖ R SÅ GÖR : 1. Riv gurkan på grova sidan av rivjärnet. Häll på 1 tsk salt och låt stå en stund. Saltet drar vätskan ur gurkan. 2. Krama ur vätskan ur gurkan och lägg i en skål. 3. Rör ihop 1 tsk salt, spiskummin och yoghurt. Blanda med gurkan. KÖTTFÄRS OCH MAJS FÖ R 4 PERSONE R 1 gul lök 2 msk olja att steka i 400 g köttfärs 1 påse taco kryddmix 4 portioner kokt kallt ris 1 burk majskorn å 340 g 1 tomat GÖ R SÅ GÖR : 1. Skala och finhacka löken. Fräs den i hälften av oljan. Ta upp löken. 2. Bryn köttfärsen i resten av oljan. 3. Häll på kryddmixen och blanda ner löken. Rör i riset och låt allt bli genomvärmt. 4. Blanda ner majskornen precis före servering. Dekorera med tärnad tomat. Servera med kall avokadosås. AVOKADOSÅS 2 mogna avokador 1 msk pressad citron eller lime 1 gul lök 3 dl gräddfil 1 tsk örtsalt GÖ R SÅ GÖR : 1. Mosa avokadorna med gaffel. Blanda i citron- eller limesaft. 2. Skala och finhacka löken. Blanda lök, avokado och gräddfil. Krydda med örtsalt. Servera genast.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32