Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Läsarnas bastå Publicerade bidrag be
lönas med 150 kronor , som sätt s in på dit t konto , elle r om du inte har någo t så får du et t ICA-presentkort . GAMMELDANSKENS FRIKADELLER En variant på köttbullar med lite annorlunda kryddning och med en fin smak av rostade solroskärnor. Servera med en gräddsås gjord på stekskyn, kokt potatis och inlagda rödbetor eller som vickning med knäckebröd. FÖR 4 PERSONER 2 msk solroskärno r 1 dl fint ströbröd 1 dl vispgrädde 2 msk smör 2 små finhackade gula lökar 1 msk socke r 500 g biandfärs 1/2 msk örtsal t 1/2 tsk sal t 1/2 tsk målen svartpeppar 1 tsk grillkrydda e v 1 tsk epice riche eller fyra kryddor 1/2 tsk kryddpeppar 2 finhackade vitlöksklyfto r Buffé 8/1997 3 ägg ca 1 dl mjölk GÖR SÅ HÄR: 1. Häll kokande vatten över solroskärnorna, låt stå 10 minuter. Blanda ströbrödet med grädden. 2. Smält smöret, låt det bli hett. Häll av vattnet från solroskärnorna och låt dem "poppa" i smöret. 3. Sänk värmen och rör ner den gula löken och sockret. Det ska inte brynas, bara mjukna. Låt allt svalna. 4. Blanda färsen med kryddor, ägg, vitlök, solroslöken och ströbrödsgrädden. 5. Arbeta smeten väl för hand. Späd med mjölk till lagom konsistens. 6. Forma till små pannbiffar med hjälp av en stor matsked doppad i hett vatten med lite olja i. 7. Stek frikadellerna gyllenbruna i smör. Lillemor Nordlander, Södertälje CHOKLADGODISKAKOR Sofias bästa "sugen på något gott-kakor". Packade med godis lämnar de inget övrigt att önska för den godissugne. Tänk på att kakorna är ömtåliga när de kommer ut ur ugnen, låt dem svalna helt innan de flyttas och packa inte in dem i burkar för snabbt, då blir de mjuka. Ha två eller tre plåtar till hands under bakningen så går det fortare. CA 40 ST 150 g mörk blockchoklad 150 g mjukt smör 1 dl jordnötssmör 2 1/2 dl brun farin läg g 1 3/ 4 dl vetemjö l 1/2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl salta jordnötte r 2 dl russin GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 175°C. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar. 2. Hacka blockchokladen grovt 3. Rör smör och jordnötssmör. Vispa i farinet. Rör i ägget. 4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. 5. Rör ner jordnötter, blockchoklad och russin. Blanda väl. 6. Lägg ut matskedsstora klickar på plåtarna. 7. Grädda 10-12 minuter tills kakorna börjar få ljusbrun färg. 8. Låt kakorna svalna på plåten ett par minuter. Lossa och lägg på galler för att svalna. Sofia Hällen, Lund AV TINA HELLBERG FOTO: JOELWAREUS
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32