Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 HUL I HU j LI - sucks * FÖR 4 PERSONE
R 350-40 0 g rent kycklingkött, t ex filé 1 dl yakitorisås (se recept) eller 1 dl teriyakisås + 2 msk brun farin grovkrossad svartpeppar VINÄGRETT: 1 msk finriven ingefara + 2 msk vatten IV2 msk sake eller vitt vin V2 tsk socker IV2 msk apelsinsaft V2 msk vinäger IV2 msk jordnötsolja 1-2 krm salt PLOMMONSALLAD: 8 färska plommon 2 gröna äpplen friséesallad GÖR SÅ HÄR: 1. Skär kycklingköttet i bitar. Trä dem på 12 vattensköljda träspett. 2. Marinera kycklingspetten 4-6 timmar i vakitori- eller teriyakisåsen. 3. Mixa ingefära och vatten. Blanda med resten av ingredienserna till vinägretten. 4. Kärna ur plommonen, skala och kärna ur äpplena. Skär dessa i tärningar. Finstrimla salladen. Blanda detta. 5. Ta upp kycklingspetten och stek dem försiktigt i lite olja. Servera med plommonsalladen och vinägretten. Strö över lite grovkrossad svartpeppar. Yakitorisås: Ingredienserna som Bryan använder till sin yakitorisås är följande: japansk soja, socker, hackad ingefära, mirin (sake + socker), pressad vitlök och hackad schalotten- och vårlök, pressad apelsin- och citronsaft samt vatten. Mixa samtliga ingredienser. Det är dock betydligt enklare att använda Kikkomans teriyakisås plus 2 matskedar brun farin. Givetvis blir det inte exakt som originalet, men smaken blir väldigt fin. *receptet är förenklat & försvenskat Ungt och trendigt är det som gäller I köket på Felix. Publiken är dock både äldre och betydligt otrendigare.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32