Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 2 x pasta Pastapytt är gott att laga
av överbliven pasta. Här väljer vi att woka pastan. Men först bjuder vi på en annorlunda och lite festlig pastasås. Koka dubbelt upp av pastan och spar hälften till pytten. Krabbsåsen är ett minne från USA. Wokade nudlar är billig mat på asiatiska restauranger världen över. När jag tågluffade i början av åttiotalet levde jag i stort sett på fried noodles. Jag tog med matminnet hem och gör ofta pastapytt i wok av överbliven pasta. Den här har blivit en familjefavorit. y r.tFjTd NOOD j LES i wok 1 paket bacon å 140 g 1 purjolök 4 portioner kokt, kall pasta 250 g haricot verts 1 tsk örtsalt 1 tsk paprikapulver 1 tsk sesamolja hackad persilja GÖ R SÅ HÄR : 1. Strimla bacon och purjo. Fräs baconet i stekpanna eller wok. Tillsätt purjon och fräs. 2. Blanda ner pasta och bönor. Krydda med salt, paprikapulver och sesamolja. Strö över hackad persilja. PAST A ME D KRABBSÅ S FÖ R 4 PERSONE R 4 portioner kokt pasta 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 50 g rotselleri Vi dl olivolja 1 msk hackad persilja 400 g krossade tomater 1 tsk svartpeppar 2 tsk salt Vi tsk paprikapulver 3 dl vatten Vi fiskbuljongtärning 450 g krabbkött (burk går utmärkt) färskriven ost, gärna cheddar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv sellerin grovt. 2. Hetta upp olivoljan i en gryta. Fräs lök, vitlök, selleri och persilja i oljan. Tillsätt krossade tomater, kryddor, vatten och buljongtärning. Låt puttra i 20 minuter. 3. Precis före servering blandas krabbköttet ner och får bli genomvärmt. 4. Servera med nykokt pasta. Tips! Har du en skvätt sherry hemma blir såsen extra festlig. Tillsätt den mot slutet.
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32