Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 MÅNDAG: Potatispizza med tomat ( 4 p
ort) Blanda 4 portioner potatismospulver (1 paket) med 3 dl kallt vatten. Rör ner 2-3 msk riven parmesanost, salt och peppar. Låt stå att svälla ca 5 minuter. Låt 500 g krossade tomater rinna av något i en sil. Krydda tomatmassan med 1 tsk salt, 1 urkärnad och fint hackad chilifrukt och 1 tsk torkad oregano. Dela potatissmeten i 4 delar. Platta ut varje del på bakpappersklädd plåt till 4 pizzabottnar ca 15 cm i diameter. Vik upp en tjock kant på varje. Fördela tomatsås och ca 100 g riven ost på pizzorna. Grädda i 225°c, 15-20 minuter. Garnera med färsk hackad basilika. Servera med en blandad sallad och extra parmesanost. TISDAG: Fiskgryta ( 4 port) Skala och dela 5-6 små färska lökar i bitar. Skrapa eller skala 4-5 späda morötter. Dela i bitar. Skölj 200 g champinjoner. Fräs löken först i 2 msk olja. Låt sedan morötter och svamp få fräsa med några minuter. Dela ca 400 g torskfilé i bitar eller stora kuber om fryst används. Lägg dem i grytan. Smula över 1 fiskbuljongtärning och tillsätt 2 dl vatten, 1 lagerblad, 5-6 svartpepparkorn, 1-2 skalade hela vitlöksklyftor och 1 citronskal i bitar. Låt småkoka 5-6 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Klipp gräslök över. Servera med kokt potatis. ONSDAG: Kålrabbisoppa ( 4 port) Skala och skär ca 800 g kålrabbi i bitar. Skala och hacka 1 gul lök. Fräs kålrabbi och lök i 1-2 msk margarin. Häll på 1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten). Koka mjukt. Rör ner 1-2 dl créme fraiche och mixa till fin puré. Smaka av med 1 knippa finhackad körvel, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera med rostade brödtärningar och, om du vill kosta på lite extra, strimlor av rökt lax. TORSDAG: Persiljegrönsaker med skinka ( 4 port) Snoppa och skär ca 400 g bönor i bitar. Skrapa eller skala och skär 4-5 späda morötter i bitar. Skala 3-4 små färska lökar och skär i bitar. Fräs grönsakerna i 1-2 msk margarin eller smör några minuter. Tillsätt 1-2 dl vatten och 1 grönsaksbuljongtärning. Rör ner 1 dl matlagningsgrädde och 2 msk ljus maizenaredning. Smaka av med 1 tsk salt och 1 dl finhackad persilja. Servera till rökt skinka och bröd. FREDAG: Italienska pannkakor ( 4 port) Vispa samman 3 ägg, 2 dl mjölk och 1 dl vetemjöl till en slät smet. Rör ner 1/2 tsk salt, 1 1/2 dl gräddfil och 2 msk smält margarin eller smör. Grädda ca 10 pannkakor. Lägg en pappersremsa emellan varje så att varje pannkaka kan fyllas. Fräs ca 300 g champinjoner, färska eller från burk, och 1 hackad lök i 1 msk olja. Pressa i 1 vitlöksklyfta. Salta och peppra. Förväll 500 g spenat eller tina 1 paket hel spenat. Fräs i 1 msk olja. Rör ner 1 dl riven ost. Fyll pannkakor med svamp och spenat samt klyftor av 4 tomater. Ställ pannkakorna dubbelvikta i ugnssäker form. Strö över 1 dl riven ost. Gratinera i 225°c, ca 10 minuter.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32