Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 J D I ( • ALKOHOL Vin till maten? Sjä
lvklart avgör var och en själv. Men när det gäller frågan om vem som ska sälja vin, avgörs den på hög nivå. EG-domstolen har prövat det svenska Systembolagets monopol. När detta skrivs har utslaget ännu inte kommit. Det kan hända att förutsättningarna för alkoholförsäljningen i Sverige snart ändras. Skulle det bli så har vi rekommenderat handlarna att avstå från att sälja alkohol tills dess att vi fått nya svenska regler. Vi måste ha en realistisk syn på alkoholförsäljningen. Frågan bör hanteras med respekt, och det måste även i framtiden finnas restriktioner. Men inom handeln behöver vi också förbereda oss. Om det blir en förändring krävs både kunnande och ansvar av oss. Jag vill gärna framhålla att vi från ICAS sida inte aktivt driver frågan om att få sälja alkohol. Men vi tycker det är bra med besked om vad som ska gälla. Det tycker nog även våra kunder. Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r så * t o a AV TONY WALLIN Höstens fester är härliga. Stora kalas med lättlagad mat. Själv föredrar jag surströmmingen före skaldjuren. Mandelpotatis, rödlök och hårt tunnbröd är det enda som behövs. Till detta ett ljust eller halvmörkt öl. För nybörjare rekommenderas ofta "klämma", men en surströmmingslåda kan också vara en god introduktion till dessa delikatesser. Receptet här kommer från Ulf Elfving, som i sin tur har fått det av sin mor. Gör så här: • Putsa 8-10 surströmmingsfiléer. Skiva 8-10 kokta, kalla och skalade potatisar. Skala och hacka 1 stor gul lök. • Värm ugnen till i75°c. Smöra en ugnssäker form. Varva potatis, lök och surströmming. Avsluta med ett lager potatis. • Blanda 3 dl vispgrädde med 4 ägg. Häll det över potatisen. Strö rikligt med ströbröd över detta och klicka på smör. Grädda i 30-40 minuter tills äggstanningen blivit fast. Njut sedan! LOSNUMMERPRIS : 2 0 KRONOR . INNEHAVARE AV IC A KUNDKORT FAR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD ! Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg . Red.assistent : Richard Carlsson. Annons: Lennart Carlsson, 021-194231 . Håkan Sjöstrand, 08-58550161 . Red.råd : Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Adress : ICA Förlaget AB, Box 6630,1138 4 Stockholm. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post : tony.wallin@publ.ica.se Utebliven tidning/adressändring: 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9—11. • »••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••f l •••••• i DIT • HONG KONG. Efter närmare tolv timmar i luften närmar sig hustaken. Precis som på film kan man se tvätten hänga utanför fönstren innan planet dyker ner. Spektakulärt. Och det gäller mycket i Hong Kong. Detta kapitalismens Mecka; åtminstone var det det fram till överlämnandet. Många har gott om pengar och visar det gärna. Likt katakomber ovan jord kan man gå genom välkylda shoppinggallerior där inte ett enda modemärke saknas. Rollsar glider fram i en strid ström, och de privata helikoptrarna blir allt fler. Här finns också restauranger som far en att tappa andan. Felix är en sådan, och om den kan du läsa mer på sidan 4. Vissa ser inte så märkvärdiga ut, men de serverar ändå delikatesser som t ex abalone, ett litet snäckdjur som kan kosta flera tusen kronor per portion. Och viner för 50 000 kr flaskan dricks till kinesmaten. Ibland köps de lådvis. En fantasivärld som känns I främmande nu när vi ska festa till på ett par burkar surströmming för några tior stycket. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Höjdarmat i Hong Kong "Skaldjursjakt" på västkusten Lördagsfest med vinbärskyckling Planerade rester ger snabbmat enkla böcklingrätter 14 17 20 24 28 FRÅGOR OM ICA KUNDKORT 033-140040 RECEPTFRÅGOR ICA PROVKÖK 08-7282400 (vardagar kl 09-11) Grönsaksfest i skördetid Stefan lagar Hur mår Östersjön? Buffé CHEFREDAKTÖR TONY WALLIN 08-72823 00
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32