Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 2. Skala och finriv rödbetorna. 3. S
mula jästen i degbunken, rör ut den med ljummet vatten. Rör sedan ner vetekrossgröten och övriga ingredienser. 4. Arbeta sist in så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. Bakvetemjölet ger bästa resultat om degen arbetas kraftigt i minst 5 minuter. 5. Jäs degen i bunken ca 35 minuter. 6. Sätt ugnen på 275°c. 7. Knåda degen på mjölat underlag 5-10 minuter. Rulla ut två längder 4-5 cm tjocka och dela i ca 20 bitar. Lägg dem med snittytan upp på plåt med bakpapper. Jäs i ca 20 minuter. 8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 5 minuter, sänk sedan värmen till 200°c och grädda bullarna klara 5-10 minuter. 9. Låt dem svalna på galler. Frys in dem som inte går åt genast och tina efter hand. CHREIN MED LEVERRÖRA Rödbetssalladen ur det judiska köket kungöras med inlagda rödbetor, men i skördesäsongen använder vi färska. FÖ R 2-3 PERSONE R 4 färska rödbetor nyriven färsk pepparrot efter smak ca 1 dl senapsdressing - se receptet till blomkålen LEVERRÖRA : ca 200 g grovmalen leverpaté 1-2 hårdkokta ägg Vi gul lök lite hackad persilja GÖ R SÅ HÄR : 1. Rör leverpatén mjuk för hand eller i matberedaren. 2. Hacka ägg och lök. Blanda det med levern. Lägg upp i en skål och strö på persiljan. 3. Rör samman senapsdressingen. Skala och riv rödbetorna och pepparroten fint var för sig. 4. Smaksätt rödbetorna med pepparroten, det ska bli ganska starkt. Slå på senapsdressingen och vänd runt. Ät rödbetssalladen med leverröran och grovt bröd till. Rödbetstips! • Senapsdressingen passar också att slå över kokta, tärnade rödbetor till en enkel sallad. • Godaste råkostsalladen gör man av rårivna rödbetor, morötter och rättika.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32