Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 På vänster sida: Köksmästaren för hel
a Peninsula Hotel, schweizaren Florian Trento, samt hans köksmästare på restaurang Felix, Bryan Nagano från Hawaii. Nedan en vy från Bankers Clubs tak. • Felix ligger högst upp på det anrika Peninsula Hotel, Kowloon; alltså halvön som vetter mot själva Hong Kongön. Hotellet, som är från 1928, är en av de sista kvarlevorna från engelsmännens besittning av området. Den viktorianska arkitekturen vittnar om en svunnen storhetstid. Här serveras dagligen afternoon tea, en turistattraktion som skapar köer. Här frodas också lyxlivet för dem som har pengar, och det är många. Nio gröna Rolls Royce står till gästernas förfogande. Vissa får utnyttja dem gratis, andra inte. 1994 blev hotellet åtskilliga våningar högre genom en tillbyggnad. På taket skapades två helikopterplattor, så nu kan "höjdarna" komma takvägen med hjälp av någon av de gröna helikoptrarna. Samtidigt som hotellet blev högre skapades också Felix. - Philippe Starck fick i uppgift att designa ett helt koncept, berättar Florian Trento, köksmästare för Peninsula Hotels alla restauranger och den 135 man starka köksbrigaden. Florian var också delaktig i projektet. På hans lott stod att skaffa en intressant meny som forts på sid 7 Buffé 8/1997 FISK MED MOS* FÖ R 4 PERSONE R 4 skivor svärdfisk eller lax å 170 g MARINAD : 2 msk söt soja, t ex Ketjap Manis saft och finrivet skal av 1 lime 1 msk finriven ingefara SÅS : 1 msk finhackad vitlök 3 msk finhackad gul lök olja till stekning 4 dl vitt vin 1 msk Colmans senapspulver 2 msk kalv- eller köttfond PEPPARROTSMOS : 1 kg potatis, King Edward 2- 3 msk smör pepparrot eller wasabi GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda ingredienserna till marinaden. Låt fisken marinera i 4-6 timmar. 2. Fräs vitlök och gul lök lätt i oljan. Tillsätt vinet och senapen. Koka tills halva volymen återstår. Tillsätt fonden. Koka upp och smaka av. Varmhåll. 3. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och mosa den. Rör ner smöret och smaka av med pepparrot eller wasabi. 4. Ta upp fiskskivorna och stek/grilla dem ett par minuter per sida. Servera med frästa grönsaksstrimlor av t ex morot, zucchini och paprika. ^receptet är förenklat *•) •
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32