Buffé 1
VARDAG PASTA MED SVARTKÅLSPESTO 4 PERSONER / 30 M
IN INGREDIENSER 400 g spaghetti 1 kruka basilika 150 g svartkål 2 skalade vitlöksklyftor ½ dl rostade solroskärnor ¾ dl olivolja 1 dl riven parmesan salt GÖR SÅ HÄR 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet. 2. Hacka basilikan grovt, även stjälkarna, och mixa slätt med övriga ingredienser, 1 tsk salt och 1 dl pastavatten. 3. Blanda pastan med peston och resten av pastavattnet. Rör till en krämig pasta. Toppa gärna med extra parmesan. PIZZA MED ÖRTKRÄM OCH BROCCOLI 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 vitlöksklyftor ½ broccoli 1 dl crème fraiche 1 kruka basilika ½ tsk torkad dragon 2 pizzadegar à 400 g, gärna surdeg 125 g mozzarella ½ msk finrivet citronskal olivolja, salt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 °C och sätt in en plåt så att den blir varm. 2. Skala och skiva vitlöken tunt. Plocka broccolin i buketter och skär i tunna skivor, skiva stammen tunt. Mixa crème fraiche, basilika, dragon och 2 krm salt till en kräm. Baka ut pizzadegarna på 2 bakplåtspapper. 3. Toppa med örtkräm, vitlök, smulad mozzarella och broccoli. Ta ut den varma plåten och lägg försiktigt på bakplåtspappret med pizzan. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. 4. Strö över citronskal och ringla över olja. Toppa gärna med extra basilika. BUDGETTIPS Gör egen pizzadeg, recept hittar du på buffe.se 10 BUFFÉ #05/2023
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S