Buffé 1
INNEHÅLL #05 MAJ VI GRILLAR IKVÄLL! Hur många gån
ger under försommaren och sommaren har man inte yttrat eller hört just de tre magiska orden? Lättare sagt än gjort. Efter dessa ord följer nästan lika ofta långa diskussioner om huruvida det fi nns tillräckligt med grillkol eller om mer behöver inhandlas, om vad som ska grillas för att tillgodose de olika kostpreferenserna och vilka tillbehör som ska serveras till. En ambition att prova något nytt eller vidga sina grillvyer slutar ändå allt som oftast med att grillmenyn ser ut som den brukar: marinerat kött till de som föredrar det, grillad halloumi till de som inte äter det förstnämnda och som tillbehör – potatis, sås och sallad. VI HOPPAS DOCK med detta nummer av Buff é kunna utmana dina grillvanor med nya, enkla recept som förgyller säsongens grillstunder och som kanske kan bli stående favoriter på grillrepertoaren från och med nu? Dessutom lagar vi rätter i gröna nyanser som passar försommarvardagen och gör fyllda baguetter som du kan förbereda och ta med dig ut. Trevlig läsning! Baguette med mortadella, örtricotta, pecorino och rucola, sid 29. Liv Bossuyt, redaktionschef Månadens budgetfavoriter 13 MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att laga av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bönor och grönsaker räcker långt. 35 Minestrone, sid 13. SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matvecka och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte Söndagspreppen! 3 BUFFÉ #05/2023 27 FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och ta med istället för att köpa lunch! Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Grillad romansallad och majs med caesardressing, sid 20. Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På buffe.se hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefi ne Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofi a Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf Trycksak 3041 0905 @tidningenbuffe T S V K A R N Ä E M N E
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S