Buffé 1
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön
VARDAG KYCKLING MED KORIANDERRIS 4 PERSONER / 45
MIN INGREDIENSER 1 ½ kycklingbuljongtärning 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 grön chili 3 dl basmatiris 2 krukor koriander ca 30 g färsk bladspenat 4 kycklingklubbor ca 800 g salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp 6 dl vatten och buljongtärningar. Låt svalna lite. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 2. Hacka koriandern grovt, även stjälkarna, och mixa slätt med spenaten och 2 dl av kycklingbuljongen. 3. Dela varje kycklingklubba i två bitar. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Stek kycklingen i en gryta eller stor stekpanna med lock tills den får lite färg. 4. Tillsätt lök, vitlök och chili och låt fräsa några minuter. Tillsätt resten av kycklingbuljongen. Låt kycklingen koka i buljongen ca 20 minuter under lock på medelvärme. 5. Tillsätt örtbuljongen och låt koka ytterligare någon minut tills kycklingen har en innertemperatur på 82 °C intill benet. Vänd ner riset och servera. BUDGETTIPS För ett billigare alternativ, välj fryst koriander. Använd tinad fryst spenat istället för färsk bladspenat. 15 BUFFÉ #05/2023
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S