Buffé 1
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön VARDAG MINESTRONE MED SVARTKÅL OCH VITA BÖNOR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 3 selleristjälkar 100 g svartkål 1 förp kokta cannelinibönor ca 380 g ½ citron 1,2 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 ½ dl risoni 1 kruka basilika 1 dl finriven parmesan olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna sellerin fint. Strimla svartkålen. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Skär bort skalet från citronen med en skalare, försök att inte få med så mycket av det vita. Fräs lök, vitlök och selleri i ½ dl olja i en stor kastrull eller gryta. 2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, svartkål, bönor, citronskal och risoni. Låt koka på svag värme under lock ca 10 minuter eller tills risonin är mjuk. 3. Blanda ner basilikablad och smaka av med salt och peppar. Toppa med parmesan. BUDGETTIPS Blötlägg och koka torkade vita bönor istället för att använda konserverade. 13 BUFFÉ #05/2023
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S