Buffé 1
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing
GRILL GRILLAD LAXFJÄRIL MED GRÖN CHILI OCH KORIAN
DER 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 jalapeño eller grön chili 1 kruka koriander 1 skalad vitlöksklyfta 600 g laxfilé i bit med skinn olja salt GÖR SÅ HÄR 1. Dela och kärna ur chilin. Mixa chili, koriander, vitlök, 2 krm salt och ½ dl olja slätt. 2. Dela laxfilén i 4 bitar. Skär varje laxbit på mitten men inte igenom skinnet. Vik ihop bitarna med skinnsidorna mot varandra. 3. Pensla laxen med olja och krydda med ½ tsk salt runtom. Grilla på direkt värme ca 2 minuter per sida tills den får fin färg. Fortsätt grilla på indirekt värme tills innertemperaturen är 54–56 °C. Lägg upp på fat och ringla över salsan. Toppa gärna med extra koriander och jalapeño. SALLAD MED KÅLRABBI, PÄRON, BURRATA OCH GRILLAD CITRON 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 citron 2 kålrabbi 1 päron 1 kruka dragon 2 burrata à 100 g olivolja flingsalt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Halvera citronen och pensla snittytan med lite olja. Grilla citronen några minuter. DIREKT ELLER INDIREKT VÄRME? Direkt värme betyder att det som ska grillas placeras på gallret direkt ovanför den glödande kolen eller briketterna, medan indirekt värme betyder att man grillar vid sidan av den kraftigaste värmen. 23 BUFFÉ #05/2023 2. Skala kålrabbin och hyvla tunt, gärna på mandolin eller med osthyvel. Dela, kärna ur och skiva päronet. Skär kålrabbi och päron i breda strimlor. Plocka dragonen. 3. Blanda kålrabbi, päron och dragon på ett fat. Pressa över den grillade citronen. Lägg på burratan, ringla över 2 msk olja och strö över salt och peppar. Servera gärna med grillat bröd.
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S