Buffé 1
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing
GRILL TIPS Fetaostsås passar till grillade grönsa
ker, fisk eller kyckling! BIFF TAGLIATA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 600 g biff eller flankstek 250 g körsbärstomater 65 g rucola 1 dl hyvlad parmesan ½ dl rostade pinjenötter 3–4 msk balsamvinäger 1 msk olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Krydda köttet med 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Grilla på direkt värme ca 2 minuter per sida tills det får fin färg, fortsätt grilla på indirekt värme tills innertemperaturen är 53–58 °C. Låt köttet vila minst 10 minuter. 2. Halvera tomaterna och lägg på ett fat med rucolan. Skiva köttet och lägg på salladen. Toppa med parmesan, pinjenötter och ringla över vinäger och olja. BUDGETTIPS Istället för pinjenötter: välj andra nötter eller frön. 21 BUFFÉ #05/2023 FYLLD GRILLAD PORTABELLO MED ÖRTFÄRSKOST 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 200 g ört- och vitlöksfärskost ½ dl mjölk ½ dl panko ½ dl riven lagrad ost 4 stora eller 8 små portabellosvampar 2 msk olja ½ tsk salt 1 dl hackad persilja GÖR SÅ HÄR 1. Blanda färskosten med mjölk. Blanda panko med riven ost. Ta bort roten på svampen. Pensla svampen med oljan och krydda med salt. Grilla på båda sidor tills den får lite färg. 2. Lägg svamparna på en bit folie med undersidan upp och fyll med färskosten. Toppa med pankon. Lyft över foliebiten på grillen och grilla tills osten smälter lite. Toppa med persilja.
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S