Loading...
Buffé 1
VARDAG BUDGETTIPS Istället för parmesan: välj en
billigare lagrad ost. TORSK MED ZUCCHINI OCH KRÄMIGT MATHAVRE 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 4 bitar torskryggfilé 500 g 1 kruka dill 1 jalapeño 1 skalad vitlöksklyfta 2 dl mathavre eller matvete 500 g zucchini 3 msk majonnäs 1 msk riven pepparrot olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Mixa hälften av dillen med jalapeño, vitlök, 3 msk olja och 2 krm salt. 2. Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen. 3. Skiva zucchinin tunt längsmed med en osthyvel eller skalare. Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka zucchinin ½ minut. Häll av och låt ånga av. 4. Krydda fisken med ¾ tsk salt och ½ tsk peppar runtom. Stek i 2 msk olja 2–3 minuter per sida tills den är gyllene. 5. Blanda mathavren med majonnäsen och servera med zucchinin och fisken. Ringla över ört- och chilioljan och toppa med pepparrot och resten av dillen. 11 BUFFÉ #05/2023 BUDGETTIPS Fryst dill är ett billigare alternativ än färsk.
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S