Buffé 1
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön
BUFFÉ I ANNONSSAMARBETE MED FONTANA NYA TRADITION
ER Den cypriotiska myntadoftande delikatessen har blivit en självklar del av den svenska grilltraditionen, men visste du att Fontanas Halloumi är lika god att äta precis som den är? Perfekt på sommarens härliga frukostmackor! 10 lektioner i Halloumi 1. Halloumin introducerades i den svenska matvärlden först på 1980-talet, och inte av någon mindre än familjeföretaget Fontanas grundare själv – Frixos Papadopoulos! 2. Inte nog med att vara först med att introducera Halloumin i Sverige, Fontana var även de som låg bakom världens första ekologiska Halloumi. 3. Grilloumi, grillost, eldost. Idag finns flera alternativ till den älskade Halloumin, men en äkta Halloumi är PDO-märkt och får endast tillverkas på Cypern av cypriotisk mjölkråvara. 4. Varje enskild bit av osten viks och kryddas för hand – ett gediget hantverk som görs av kunniga ostmakare på Cypern. 5. Fontanas Halloumi innehåller (förutom torkad mynta) ko-, fårsamt getmjölk. 6. Naturell, grillad, friterad, kokt, ugnsbakad eller riven: Halloumi kan serveras på mängder av vis. 7. Halloumi är en vardagshjälte som håller upp till ett år i kylskåp. 8. … och som även går fint att frysa! 9. Halloumi har tillverkats på Cypern ända sedan Medeltiden. 10. Att Halloumi skulle innehålla antibiotika är ett missförstånd, spår av medicinen gör det nämligen svårt att ysta mjölken till ost. Därför kontrollerar mejeriet alltid all mjölk som kommer in till fabriken! Recept på rostat surdegsbröd med halloumi och avokado samt fröknäcke med hyvlad halloumi och hallon hittar du på buffe.se 14 BUFFÉ #05/2023
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S