Buffé 1
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing GRILL GRILLAD ROMANSALLAD OCH MAJS MED CAESARDRESSING 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 romansallad 2 majskolvar olja parmesan Caesardressing 1 vitlöksklyfta 1 ägg 2 tsk dijonsenap 2 msk färskpressad citronjuice 3 sardellfiléer 1 dl finriven parmesan 1 dl rapsolja ½ dl olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Caesardressing: Lägg alla ingredienser utom oljan i en smal bunke med höga kanter och mixa slätt. Tillsätt raps- och olivoljan, lite i taget, under fortsatt mixning. Smaka av med salt. 2. Halvera salladen längsmed. Pensla salladen och majsen med olja. Grilla majsen runtom tills den får lite färg. Grilla salladen hastigt på snittytan. 3. Lägg upp salladen på ett fat. Skär av majskornen och lägg på salladen. Ringla över dressingen och toppa med parmesan. BUDGETTIPS För ett billigare alternativ, välj frysta majskolvar. GRILLAD SPARRIS MED PARMESAN- OCH VALNÖTSPANKO 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER ½ dl panko ½ dl finhackade valnötter 1 dl finriven parmesan 2 knippen grön sparris à 250 g rapsolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Stek panko och valnötter i 2 msk olja tills det får lite färg. Tillsätt parmesan och 2 krm salt och stek ytterligare någon minut. 2. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Gnid in sparrisen med 2 msk olja och grilla några minuter tills den får färg. Krydda med salt och peppar. Toppa med valnötspankon. GRILLADE PADRONES MED AIOLI 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 dl majonnäs 1 riven vitlöksklyfta 2 tsk färskpressad citronjuice 1 krm cayennepeppar 250 g pimiento de padron 2 msk olja flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Blanda majonnäs med vitlök, citronjuice och cayenne. Smaka av med salt. 2. Blanda padrones med oljan och grilla tills de får färg. Bred ut aiolin på ett fat och toppa med padrones och flingsalt. FETAOSTSÅS 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 150 g fetaost 3 dl crème fraiche 1 liten finriven vitlöksklyfta 1 msk honung 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 tsk blandade torkade örter, t ex basilika och rosmarin ENKEL BEARNAISESÅS GÖR SÅ HÄR 1. Smula fetaosten och blanda med övriga ingredienser. BUDGETTIPS För att spara pengar, använd salladsost istället för fetaost. 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 2 dl crème fraiche 3 stora äggulor 2 tsk torkad dragon 2 tsk dijonsenap 2 tsk vitvinsvinäger ½ dl hackad persilja salt 20 BUFFÉ #05/2023 GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp crème fraiche i en kastrull och vispa ner äggulorna och dragonen. Värm under vispning tills det tjocknar lite. Ta från värmen och rör ner dijonsenap, vinäger och persilja. Smaka av med salt. TIPS En enkel bearnaise passar till rött kött, fläsk, kyckling eller grillade grönsaker.
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S