Buffé 1
VARDAG LÅT KÖKET BUDGETTIPS SHAKSHUKA MED SPENAT
OCH JALAPEÑO 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 liten purjolök 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander 200 g färsk bladspenat 4 ägg 1 kruka dill 2 dl matyoghurt (10 %) 1 skivad jalapeño 75 g fetaost olivolja salt GÖR SÅ HÄR 1. Skala och fi nhacka lök och vitlök. Dela purjolöken längsmed och skölj noga, skiva tunt. Fräs lök, vitlök och purjolök i ½ dl olja tillsammans med kryddorna i en stekpanna med lock. 2. Tillsätt spenat och 1 dl vatten och låt koka några minuter. Smaka av med salt. Gör små hål och knäck i äggen. Sätt på ett lock och låt äggen ånga klart till krämig gula. 3. Toppa med dill, yoghurt, jalapeño och smulad fetaost. Servera gärna med bröd. SVINNSMART! Frys in fetaosten som blir över och spara till ett senare tillfälle. RECEPT OCH STYLING TOVE NILSSON FOTO SIMON BAJADA Saftig broccoli, frodig spenat, het jalapeño och färska örter i mängder. Säsongens godaste vardagsmat går helt i gröna toner! GRÖNSKA! 9 BUFFÉ #05/2023 För ett billigare alternativ, välj tinad fryst spenat eller grönkål istället för färsk bladspenat.
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S