Buffé 1
Buffé MINESTRONE En vårig soppa är perfekt att lag
a av det du hittar hemma: valfri pastaform, buljong, bön
Buffé Grillad romansallad och majs med caesardress
ing
Buffé FYLLD BAGUETTE Förbered en picknickmacka och
ta med istället för att köpa lunch!
Buffé Baguette med mortadella, örtricotta, pecorin
o och rucola MACKOR ROSTADE GRÖNSAKER, HALLOUMI OCH HUMMUS 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 aubergine 1 zucchini ½ tsk salt 1 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver 1 grön paprika 200 g halloumi eller grillost 2 dl hummus ca 2 dl feferoni olja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Skär aubergine och zucchini i skivor och blanda med salt, chilipulver, paprikapulver och 3 msk olja. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter. Låt svalna lite. 2. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Skiva halloumin och stek i 1 msk olja. Dela baguetten i 4 bitar och skär längsmed men inte helt igenom. 3. Bred på hummus och fyll med övriga ingredienser. MORTADELLA, ÖRTRICOTTA, PECORINO OCH RUCOLA 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 250 g ricotta 2 dl hackade örter t ex basilika och timjan 2 krm salt 1 krm svartpeppar 2 dl urkärnade gröna oliver 1 baguette ca 200 g mortadella 65 g rucola 100 g riven pecorino GÖR SÅ HÄR 1. Blanda ricotta med örter, salt och peppar. Skiva oliverna. 2. Dela baguetten längsmed men inte helt igenom. Bred på örtricottan och toppa med mortadella, oliver, rucola och pecorino. Skär i 4 bitar. BUDGETTIPS Isbergssallad är ett billigare alternativ än hjärtsallad. BUDGETTIPS Istället för mortadella, välj en billigare skinka eller salami. 29 BUFFÉ #05/2023
Buffé SÖNDAGSPREPPEN Genom att planera din matveck
a och storhandla kan du spara många kronor. Missa inte S