Buffé GÖR EGEN PASTA med Skrea Matbruk
BUFFÉ BESÖKER SÅ GÖR DU EGEN ORECCHIETTE: Pastape
rfektion Dela degen i mindre bitar och rulla ut till rullar som är ca 1 cm i diameter. Skär rullarna i 1 cm långa bitar. Pressa en degbit med tummen så den formas till en snäckliknande form. Lyft upp och vänd den ut och in över tummen så att formen liknar ett skålformat öra. Upprepa med resten av pastabitarna och lägg på en lätt mjölad bricka. Låt pastabitarna torka i rumstemperatur ca 1 timme innan du kokar pastan. Saltmängd: 10 g (ca 2 tsk) per liter vatten. Al dente: Koka pastan 2 minuter kortare än angiven tid på förpackningen. Använd pastavattnet: Spar lite av det stärkelserika vattnet som pastan kokat i och tillsätt i pastarätten för en krämigare konsistens. 13 BUFFÉ #09/2023 Mjölets betydelse Egentligen kan man göra pasta på vilken mjölsort som helst, men de mjöl som vanligtvis används är durumvete eller ett italienskt mjöl som heter Tipo 00. Dessa två mjölsorter har nämligen hög proteinhalt vilket gör att man kan arbeta hårt och länge med degen. En bra grundregel är att vetemjöl special oftast har hög proteinhalt. Välj så färskt och nymalet mjöl som möjligt när du ska göra pasta, ju färskare mjöl desto mer smak och mindre fukt kommer degen att suga upp. Äggstra gul pasta Koktid Äggen i pastadegen hjälper till att binda den. Ju gulare äggula äggen har, desto gulare blir pastadegen. Hemgjord kort pasta som orecchiette eller casarecce kokas al dente genom att låta koka 2–3 minuter i rikligt med saltat vatten.
Buffé FOCACCIA Att baka eget bröd sparar många kro
nor! Focaccia är dessutom det ultimata matbrödet: saftig
Buffé LINSBOURGUIGNON En vegetarisk bourguignon på
svarta linser är perfekt för veckans matlådor!
Buffé LAGA MED LÖK i soppa, bröd och gratäng
Buffé LÖKSOPPA Den franska klassikern är både enke
l och elegant, och lagas på en av våra billigare råvaror
Buffé SÖNDAGSPREPPA som familjen Pettersen