Buffé GÖR EGEN PASTA med Skrea Matbruk
Buffé FOCACCIA Att baka eget bröd sparar många kro
nor! Focaccia är dessutom det ultimata matbrödet: saftig
BUFFÉ BESÖKER RAVIOLI MED DRAGONSMÖR, SVAMP OCH H
ASSELNÖTTER 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 sats pastadeg 400 g svamp t ex kantareller eller skogschampinjon 3 msk smör 2 hackade vitlöksklyftor 1 dl grovhackade rostade hasselnötter salt, svartpeppar Dragonsmör 1 kruka färsk dragon 1 kruka bladpersilja 125 g rumstempererat smör 2 rivna vitlöksklyftor 1 msk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice Fyllning 250 g ricotta 4 dl riven lagrad ost 1 ägg 1 msk finrivet citronskal GÖR SÅ HÄR 1. Dragonsmör: Hacka örterna grovt och mixa med smöret. Tillsätt vitlök, citronskal och -juice och smaka av med salt och peppar. 2. Fyllning: Blanda ricottan med riven ost, ägg och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Fyll i spritspåse. 3. Ansa svampen och dela i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smör och vitlök och stek tills svampen är gyllene. Smaka av med salt och peppar. 4. Kavla pastadegen i maskin eller för hand till 1–2 mm tjocka plattor på en mjölad bänk. Skär till ca 8 cm breda remsor. Spritsa ca 1 tsk fyllning med ca 4 cm mellanrum. Fukta ev kanterna med lite kallt vatten och vik över degen från långsidan och tryck ut all luft. Skär till raviolis. 5. Koka raviolin al dente 3–4 minuter i rikligt med saltat vatten. Häll av och spar 1 dl av pastavattnet. Blanda raviolin med dragonsmöret och ca ½ dl av pastavattnet till en sås. Toppa med svamp, hasselnötter och gärna extra dragon och persilja. BUDGETTIPS Välj frysta örter istället för färska. 16 BUFFÉ #09/2023
Buffé LINSBOURGUIGNON En vegetarisk bourguignon på
svarta linser är perfekt för veckans matlådor!
Buffé LAGA MED LÖK i soppa, bröd och gratäng
Buffé LÖKSOPPA Den franska klassikern är både enke
l och elegant, och lagas på en av våra billigare råvaror
Buffé SÖNDAGSPREPPA som familjen Pettersen