INNEHÅLL #09 SEPTEMBER VARDAGEN KAN KÄNNAS dötris
t, långtråkig… och alldeles alldeles underbar. Det är hög tid att omfamna vardagen med allt vad den innebär, från den aldrig sinande smutstvätten, förbereda matlådor och slöscrolla i oändlighet, till en skrattattack på jobbet, ett nytt avsnitt av favoritserien eller ett energigivande telefonsamtal med en saknad vän. OCH I MATVÄG: att ena dagen slänga i sig en snabb grilled cheese på stående fot med kurrande mage efter ett intensivt träningspass till att nästa dag ägna timmar åt att göra hemgjord ravioli varsamt fylld med ricottakräm och toppad med välsmakande örtsmör. Tänk att båda kan smaka lika gott. I DET HÄR numret av Buffé serveras enkla recept med våra olika löksorter i fokus, lite lyxigare hemgjorda pastarätter som sätter guldkant på helgen (som för den delen också kan lagas med färdig pasta!) och Söndagspreppen som underlättar i vardagspusslet. Leve vardagen! Ugnsbakade lökar med Gruyère och hasselnötter, sid 23. Liv Bossuyt, redaktionschef Månadens budgetfavoriter 15 FOCACCIA Att baka eget bröd sparar många kronor! Focaccia är dessutom det ultimata matbrödet: saftigt, luftigt och smakrikt. 19 24 LÖKSOPPA Den franska Kalljäst focaccia, sid 15. klassikern är både enkel och elegant, och lagas på en av våra billigare råvaror: löken. 5 BUFFÉ #09/2023 LINSBOURGUIGNON En vegetarisk bourguignon på svarta linser är perfekt för veckans matlådor! Grön smoothie, sid 39. Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På ica.se/buffe hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På ica.se/buffe hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på ica.se/buffe med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé GÖR EGEN PASTA med Skrea Matbruk
Buffé FOCACCIA Att baka eget bröd sparar många kro
nor! Focaccia är dessutom det ultimata matbrödet: saftig
Buffé LINSBOURGUIGNON En vegetarisk bourguignon på
svarta linser är perfekt för veckans matlådor!
Buffé LAGA MED LÖK i soppa, bröd och gratäng
Buffé LÖKSOPPA Den franska klassikern är både enke
l och elegant, och lagas på en av våra billigare råvaror
Buffé SÖNDAGSPREPPA som familjen Pettersen