Buffé GÖR EGEN PASTA med Skrea Matbruk
Buffé FOCACCIA Att baka eget bröd sparar många kro
nor! Focaccia är dessutom det ultimata matbrödet: saftig
Buffé LINSBOURGUIGNON En vegetarisk bourguignon på
svarta linser är perfekt för veckans matlådor!
Buffé LAGA MED LÖK i soppa, bröd och gratäng
Buffé LÖKSOPPA Den franska klassikern är både enke
l och elegant, och lagas på en av våra billigare råvaror
RÅVARA I FOKUS TIPS Har du vitvinsvinäger hemma?
Använd det istället för risvinäger. SCALLION PANCAKES 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR 5 ½ dl vetemjöl ½ tsk salt 1 dl kokande vatten 2 dl kallt vatten ca 4 msk neutral olja till stekning sesamfrön VÄLJ SVENSKT Håll utkik efter Från Sverige-märkningen när du köper lök. Fyllning 3 msk rapsolja 1 msk sesamolja 1 msk misopaste 1 msk vetemjöl 1 tsk salt 2–3 salladslökar Dippsås ½ dl risvinäger 2 tsk strösocker 3 msk japansk soja 3 msk finhackad röd chili 1. Blanda mjöl, salt och kokande vatten i en bunke. Rör ner det kalla vattnet och blanda väl. Knåda till en jämn deg. Låt degen vila i kylen i minst 20 minuter. 2. Fyllning: Rör ihop rapsolja, sesamolja, miso, mjöl och salt. Strimla salladslöken fint. 3. Dippsås: Rör ihop alla ingredienser. 4. Knåda degen på en mjölad bänk. Dela degen i 4 bitar. Kavla varje bit till en rektangel ca 30 x 15 cm. Pensla på ¼ av fyllningen och strö på ¼ av salladslöken. Rulla ihop till en rulle från långsida till långsida och snurra sedan ihop till en rund bulle. Kavla ut till en ca 25 cm rund pannkaka på en mjölad bänk. Upprepa med resterande deg. 5. Stek pannkakorna i olja i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllene. Skär pannkakorna i bitar och strö över sesamfrön. Servera med dippsåsen. 25 BUFFÉ #09/2023
Buffé SÖNDAGSPREPPA som familjen Pettersen