Buffé GÖR EGEN PASTA med Skrea Matbruk
Buffé FOCACCIA Att baka eget bröd sparar många kro
nor! Focaccia är dessutom det ultimata matbrödet: saftig
Buffé LINSBOURGUIGNON En vegetarisk bourguignon på
svarta linser är perfekt för veckans matlådor!
Buffé LAGA MED LÖK i soppa, bröd och gratäng
Buffé LÖKSOPPA Den franska klassikern är både enke
l och elegant, och lagas på en av våra billigare råvaror RÅVARA I FOKUS FRANSK LÖKSOPPA 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 kg gul lök 3 msk olja 2 hackade vitlöksklyftor 1 msk hackad färsk timjan eller ½ tsk torkad 1 tsk strösocker 3 msk smör 2 dl vitt vin 1,2 liter vatten 2 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 2 lagerblad 2 tsk vitvinsvinäger ½ baguette 2 dl riven lagrad ost t ex Gruyère salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i en kastrull i oljan på medelvärme under lock tills den är mjuk ca 30 minuter. Lyft av locket och höj värmen. Tillsätt vitlök, timjan, socker och smör och fräs löken tills den fått fin färg. 2. Häll på vin och låt koka någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningar och lagerblad. Låt sjuda ca 10 minuter och smaka av med vinäger, salt och peppar. Lyft upp lagerbladen. 3. Sätt ugnen på 250 °C övervärme/ grill. Skiva baguetten tunt. Häll upp soppan i 4 ugnståliga skålar, lägg på brödet och strö över osten. Gratinera några minuter i övre delen av ugnen. Toppa gärna med peppar. BUDGETTIPS Istället för Gruyère: välj den ost du har hemma. 24 BUFFÉ #09/2023
Buffé SÖNDAGSPREPPA som familjen Pettersen