Buffé 1
Buffé VINTERSALLAD MED...TE Testa vår goda cobbsal
lad med rökig lapsang- vinägrett.
Buffé LINSER Godaste fredags- middagen: Kycklingsp
ett med krispig belugasallad och hummus.
Buffé CITRUSSÄSONG Blodapelsin- cheesecake med Ore
obotten. Behöver vi säga mer?
Buffé Lasagne på höjden med salsiccia och spenat
Buffé Red Velvet Crumble Cookies SLUTLIGEN kärlek!
Fira den 14 februari med stil. Mjuksega, mörkrosa cookies med krämig frosting kan få vem som helst på fall. Psst... upptäck våra recept med bönor & linser på sida 9. TÄVLA OM BOKEN TORKADE & KONSERVERADE ÄRTOR, BÖNOR & LINSER Maila svar och adress till bufferedaktionen@ica.se med ämnesraden “Tävling #01” eller posta dem till Bufféredaktionen, Truckgatan 15, 442 40 Kungälv, märk med “Tävling #01”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 januari. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Hur länge har gråärt odlats i Sverige? A Sedan 1700-talet B Sedan 1950-talet C Sedan medeltiden 2. Vilket år skrevs den första boken om te? A 780 B 1650 C 920 RED VELVET CRUMBLE COOKIES 16 STYCKEN / UNDER 45 MIN INGREDIENSER 225 g smör, rumstempererat 3 dl farinsocker 2 dl strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 tsk vitvinsvinäger 3 tsk röd pasta eller geléfärg 2 msk kakao 7 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 2 msk majsstärkelse 1 tsk bakpulver 150 g vita chokladknappar Frosting 200 g färskost, rumstempererad 100 g smör, rumstempererat 2 tsk vaniljsocker 4 dl florsocker Garnering ½ dl frystorkade hallon GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Vispa smör, farinsocker och socker poröst och krämigt. Vispa i ägg, vaniljsocker, vinäger och pasta-/geléfärg. 3. Blanda kakao, mjöl, salt, majsstärkelse och bakpulver och blanda med smeten till en deg. Rör ner chokladknapparna i degen. 4. Ta undan ca 1/2 dl av degen och smula ut den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 7–8 min. Låt smulorna svalna och smula dem därefter ytterligare. 5. Forma 16 bollar av resterande deg, ca 80 g styck, och lägg dem med mellanrum på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något. 6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10–11 minuter. Låt de svalna på galler. 7. Frosting: Vispa färskost, smör och vaniljsocker slätt och krämigt. Tillsätt florsockret och vispa fluffigt. 8. Spritsa eller bred frostingen över kakorna och smula över hallon och kaksmul. 3. Vilken antioxidant ger blodapelsinen sin färg? A Karotenoider B Antocyaniner C Flavonoider Rätt svar från Buffé #12: 1. En pizza 2. Curry rice 3. Solroskärnor Buffé #2 kommer 17–20 februari Din åsikt är viktig! Tyck till om tidningen Buffé, scanna QR-koden. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på buffe.se/tavlingsvillkor 39 BUFFÉ #01/2025 RECEPT OCH STYLING PETRA LINDSTRAND FOTO HELÉN PE