Buffé 1
Buffé MIDDAGEN ÄR KLAR Stora fat fyllda med ljuvli
ga smaker: här är rätterna att samla nära och kära kring
Buffé VILKEN SOPPA! Både värmande och mättande: 5
goda idéer för soppköket.
SOPPA ROSTAD ROTSELLERISOPPA MED SVAMP 4 PERSONER
/ ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 1 rotselleri ca 900 g 2 dl vitt vin 250 g svamp t ex champinjoner och kantareller 1 vitlöksklyfta 1 tsk torkad rosmarin 1 liter vatten 1 ½ grönsaksbuljongtärning 1 dl crème fraiche olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Skala lök och rotselleri och skär i små bitar och lägg på en plåt. Häll på 1 msk olja, vin, ½ tsk salt och ½ tsk peppar och rosta ca 40 minuter eller tills sellerin är helt mjuk. Rör om efter halva tiden. VÄLJ SVENSKT Svensk rotselleri kan vinterlagras och finns till försäljning året om. 2. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och svamp i 1 msk olja ca 5 minuter på medelvärme tills svampen har fått fin färg. Krydda med rosmarin, ½ tsk salt och ½ tsk peppar. 3. Koka upp vatten och buljongtärningarna. Tillsätt den rostade rotsellerin och löken och mixa slätt med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar 4. Toppa soppan med svampen, olja, peppar och gärna chiliflakes. TIPS För en vegansk version: välj ett växtbaserat alternativ till crème fraiche. 22 BUFFÉ #10/2022
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för liten peng – h
är är maten vi mer än gärna lagar veckan före löning.
Buffé BRÖDBAKETS HEMLIGHET Lite saftigare och lite
nyttigare: din guide till bröd bakat med säsongens grön
Buffé ICAs EGNA SIDOR Möt designern bakom Rosa Ban
det och upptäck nyheten vegetarisk tacofärs.