Buffé 1
TREND nudlar I SOCIALA FLÖDEN dyker det titt som
tätt upp nya, trendiga och goda goda sätt att piffa nudlarna. Det som senast blev en enorm succé på både Tiktok och Instagram är rätten där snabbnudlar serveras som en krämig ramen – och det enda som behöver tillsättas är ägg, majonnäs och vitlök. TRE FRÅGOR KRÄMIGA NUDLAR MED ÄGG 2 PERSONER / 15 MIN Koka 2 ägg krämiga ca 8 minuter, spola i kallt vatten. Koka 2 förp snabbnudlar enligt anvisning på förpackningen, spar kryddpåsarna. Vispa ihop 2 ägg, 2 msk majonnäs, 1 riven vitlöksklyfta och kryddpåsarna i en skål. Vispa ner 5–6 dl av nudlarnas kokvatten, lite i taget. Tillsätt de kokta nudlarna och rör om. Lägg upp i två skålar och toppa med kokt ägg, salladslök och sesamfrön. Strö gärna över chilipulver. PODDTIPS Nudelskola på 30 minuter JENNIE WALLDÉN ÄR kokboksförfattare och nudelexpert. I avsnittet Jennie lär oss allt om asiatiska nudlar av matprogrammet Meny för Sveriges Radio P1 kan vi höra hur Jennie tillsammans med programledaren Tomas Tengby botaniserar i ett helt hav av, just det – nudlar! Här får vi bland annat lära oss skillnaden på olika vete-, ris- och glasnudlar, hur de bör tillagas, var i världen de äts och hur de äts. Mängder av aha-ögonblick utlovas! Du hittar avsnittet där poddar finns. Sugen på mer nudelinspiration? Missa inte Jennie på Instagram, @jenniewallden, och hennes nyutgivna bok Nudlar! – helt vigd åt det fantastiska livsmedlet. DENNIS YEN Kokboksförfattare och matinspiratör Varför har nudlar blivit mer populärt de senaste åren? – 2015 öppnade Ai Ramen och blev en av Stockholms första ramenrestauranger. Sedan dess har fler och fler restauranger öppnat upp vilket gjort att fler personer upptäckt andra nudlar än matbutikernas vanliga tiokronorsnudlar. Vilken är din bästa nudelrätt till vardags? – Jag smaksätter gärna snabbnudlarna med andra smaker än kryddpåsen som oftast finns med i förpackningen. Sesamolja, en skvätt soja och färska örter som salladslök och koriander lyfter vilken nudelrätt som helst. Hur kokar man nudlar på bästa sätt? – Nudlar är godast när de är kokta al dente. Koktiden varierar beroende på vilka nudlar du använder, ta för vana att smaka av för att känna efter om de är klara. Serverar du nudlarna till en buljong bör de ätas så fort de hamnat i buljongen, eftersom nudlarna annars fortsätter att tillagas. Missa inte Dennis nya kokbok Slurp! PÅ TV, I kokböcker och på sociala medier, aldrig förr har det varit så trendigt att sörpla! 8 BUFFÉ #10/2022 Foto Lina E Adamo Foto Petter Bäcklund MAXA MED MAJO!
Buffé MIDDAGEN ÄR KLAR Stora fat fyllda med ljuvli
ga smaker: här är rätterna att samla nära och kära kring
Buffé VILKEN SOPPA! Både värmande och mättande: 5
goda idéer för soppköket.
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för liten peng – h
är är maten vi mer än gärna lagar veckan före löning.
Buffé BRÖDBAKETS HEMLIGHET Lite saftigare och lite
nyttigare: din guide till bröd bakat med säsongens grön
Buffé ICAs EGNA SIDOR Möt designern bakom Rosa Ban
det och upptäck nyheten vegetarisk tacofärs.