Buffé 1
Buffé MIDDAGEN ÄR KLAR Stora fat fyllda med ljuvli
ga smaker: här är rätterna att samla nära och kära kring
Buffé VILKEN SOPPA! Både värmande och mättande: 5
goda idéer för soppköket.
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för liten peng – h
är är maten vi mer än gärna lagar veckan före löning.
Buffé BRÖDBAKETS HEMLIGHET Lite saftigare och lite
nyttigare: din guide till bröd bakat med säsongens grön
HALLOWEEN CHOKLADTÅRTA MED MARÄNGER CA 10 BITAR /
ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 6 dl vetemjöl 4 dl strösocker 3 dl kakao 2 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 msk vaniljsocker 1 tsk salt 2 dl neutral olja 4 dl mjölk 4 ägg Maränger 2 små äggvitor 60 g ¾ dl strösocker ½ krm ättiksprit (12 %) ½ dl fl orsocker smält mörk choklad Chokladkräm 400 g mörk choklad 5 dl vispgrädde 2 dl fl orsocker 150 g rumsvarmt smör 1–2 msk svart hushållsfärg GÖR SÅ HÄR 1. Maränger: Sätt ugnen på 100 °C. Vispa äggvitorna med elvisp i en liten rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret och ättikan, ca 2 minuter, på medelhastighet. Tillsätt resten av strösockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter. Sikta ner fl orsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott. Fyll en spritspåse med tyll och spritsa ca 10 stycken maränger som liknar spöken. Ställ in i mitten av ugnen ca 1 timme. 2. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ihop resten av ingredienserna i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna och rör till en slät smet. 3. Häll smeten i 2 smorda formar med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 40 minuter, känn med sticka så kakan är torr. Låt svalna. 4. Chokladkräm: Hacka chokladen. Koka upp grädde och fl orsocker och häll över chokladen, rör till en jämn smet. Rör ner smöret och hushållsfärgen. Ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar. Ta fram och låt mjukna i rumstemperatur 1–1 ½ timme innan servering. 5. Dela varje botten längsmed. Bred lite chokladkräm på första bottnen, upprepa med resterande bottnar. Lägg på sista och täck tårtan med chokladkrämen runtom i ett tunt lager. Gör ögon och mun på marängerna med lite smält mörk choklad. Garnera tårtan med marängerna vid servering. TIPS Köp färdiga maränger och spritsa ögon och mun med smält choklad. 33 BUFFÉ #10/2022
Buffé ICAs EGNA SIDOR Möt designern bakom Rosa Ban
det och upptäck nyheten vegetarisk tacofärs.