Buffé 1
Buffé MIDDAGEN ÄR KLAR Stora fat fyllda med ljuvli
ga smaker: här är rätterna att samla nära och kära kring
Buffé VILKEN SOPPA! Både värmande och mättande: 5
goda idéer för soppköket.
Buffé INNAN LÖNING Stora smaker för liten peng – h
är är maten vi mer än gärna lagar veckan före löning. BUDGET Känns veckan före löning extra lång? Ingen fara, med rätt inspiration kan du skapa de mest magiska rätterna av ingredienser du ofta redan har hemma. FRIED RICE MED STEKT ÄGG 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 rödlökar 2 finhackade vitlöksklyftor ca 200 g strimlad grönkål, svartkål eller vitkål 1 dl strimlade soltorkade tomater i olja 6 dl kokt råris eller matvete 1 msk sesamolja ½ dl japansk soja 4 ägg rapsolja salt sriracha till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och skiva löken fint. Skala och finhacka vitlöken. 2. Fräs löken på svag värme i olja tills den mjuknar. Tillsätt vitlök, grönkål och soltorkade tomater och fräs tills grönkålen mjuknat. Rör ner riset och stek ytterligare några minuter. Tillsätt sesamolja och soja. Smaka ev av med salt. 3. Stek äggen i lite olja. Lägg upp riset på 4 tallrikar och toppa med stekt ägg. 4. Ringla över lite sriracha. 3 sätt att spara Har du gul lök hemma? Använd det istället för röd. KOM IHÅG Det går lika bra att använda annat ris eller andra gryner, ta det som finns hemma. Gör dubbel sats och få rester till morgondagens matlåda. Använd en ren gaffel när du tar soltorkade tomater ur burken. När du förvarar burken i kylen: säkerställ att alla tomater är helt täckta i olja. TIPS Använd oljan från de soltorkade tomaterna att steka i. 25 BUFFÉ #10/2022 Ännu fler spartips och matinspiration för en billig peng hittar du på buffe.se Innan löning RECEPT SOFIA NILSSON STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO EMMA SHEVTZOFF
Buffé BRÖDBAKETS HEMLIGHET Lite saftigare och lite
nyttigare: din guide till bröd bakat med säsongens grön
Buffé ICAs EGNA SIDOR Möt designern bakom Rosa Ban
det och upptäck nyheten vegetarisk tacofärs.