Buffé 1
Buffé JANUARI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SKAFFERIETS SKATTER Fynda i skafferiet och b
li inspirerad till kvällens middag! Här är våra bästa re
VARDAG TIPS! Mixa tomatsåsen till en slät sås. PA
STA MED ROSTAD TOMATSÅS OCH STEKT KAPRIS 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3 vitlöksklyftor 1 förp ca 390 g färdigkokta eller 3 dl hemkokta små vita bönor 2 burkar körsbärstomater à ca 390 g 1 tsk torkad basilika 4 msk solrosfrön 4 msk kapris 400 g pasta t ex rigatoni olivolja salt, svartpeppar, socker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Häll av och skölj bönorna. Lägg tomaterna, vitlöken, bönor, basilika, 1 tsk salt och ½ tsk peppar i en ugnsfast form och ringla över 2 msk olja. Ställ in i mitten av ugnen 45 minuter. 2. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Torka kaprisen torr med hushållspapper. Stek kaprisen krispig i 1 msk olja. Blanda med solrosfröna. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 1 dl av pastavattnet. 3. Blanda den bakade tomatsåsen med ½–1 dl av pastavattnet till en krämig sås. Mosa lätt så att vitlöken och tomaterna krossas. Smaka av med salt, peppar och socker. Blanda såsen med pastan och toppa med kaprisblandningen. 19 BUFFÉ #01/2021
Buffé MATSKOLA Att göra egen falafel är både rolig
t, gott och smart för plånboken. Dessutom enklare än vad
Buffé MACKOR MED EXTRA ALLT Mästerkocken Stefan Ek
engren dukar upp ett smörgåsbord av makalösa mackor. Någ
Buffé BUFFÉ REDER UT Sojabönan är en omdiskuterad
gröda. Här reder vi ut den lilla gröna bönans för- och n
Buffé SÖTT, FAST NYTTIGARE Stilla sötsuget med häl
sosammare fika, på dessertmenyn står allt från banankaka
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recept som gör det enkelt att skaffa
Buffé ICAs EGNA SIDOR Välkommen till ett nytt år p
å ICA! Det bjuder på allt från lite hälsosammare vanor t
Buffé SOFIAS SPANING Less på tråkig havregrynsgröt
? Med Buffés matkreatör blir den så mycket roligare: gör