Buffé 1
Buffé JANUARI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SKAFFERIETS SKATTER Fynda i skafferiet och b
li inspirerad till kvällens middag! Här är våra bästa re
Buffé MATSKOLA Att göra egen falafel är både rolig
t, gott och smart för plånboken. Dessutom enklare än vad
Buffé MACKOR MED EXTRA ALLT Mästerkocken Stefan Ek
engren dukar upp ett smörgåsbord av makalösa mackor. Någ
Buffé BUFFÉ REDER UT Sojabönan är en omdiskuterad
gröda. Här reder vi ut den lilla gröna bönans för- och n
Buffé SÖTT, FAST NYTTIGARE Stilla sötsuget med häl
sosammare fika, på dessertmenyn står allt från banankaka
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recept som gör det enkelt att skaffa
Buffé ICAs EGNA SIDOR Välkommen till ett nytt år p
å ICA! Det bjuder på allt från lite hälsosammare vanor t ICAs EGNA SIDOR N NYHET! ICA Basic färsk mörad kycklinglårfilé från svenska gårdar är fina filéer till ett extra fint pris som passar till veckans alla måltider! I FOKUS: ICA Växa JACQUELINE ENGDAHL Ansvarig, ICA Växa Sundare mellisvanor ATT HITTA TILLBAKA till lite hälsosammare vanor efter en lång julledighet kan kännas svårt – men det finns knep att ta till! Välj goda och lite sundare mellanmål, som en smart fruktoch nötbar, en skål naturell yoghurt med fiberrik müsli eller knapriga skorpor med krämig färskost. Serien ICA Gott liv gör det enkelt att leva ett sundare vardagsliv. Mindre salt, socker och fett. Mer fibrer och annat som kroppen mår extra bra av. Men framför allt, goda varor – utan att göra ett stort hål i vardagskassan. Att laga mat mitt i veckan kan vara en utmaning. Då gäller det att hitta smarta genvägar som inte kompromissar med smaken. Baka ut ICA Surdegspizza 400 g på en bakpappersklädd plåt. Bred på tomatsås. Bryt ICA Mozzarella 125 g i bitar och strö över. Grädda i 225 °C ca 15 minuter. Toppa med ICA Prosciutto Crudo 120 g och gärna ruccola. Nu tar ICA ytterligare ett steg mot en mer hållbar framtid! Initiativet ICA Växa lanserades 2020 för att öka andelen växtbaserad kost och stödja hållbar svensk växtodling. Detta bidrar till en hållbar matkedja och till ICAs ambition att halvera klimatpåverkan från livsmedelsinköp till 2030. Jacqueline ger tre tips för att äta mer grönt. SMYG IN GRÖNT Öka mängden grönt genom att addera exempelvis morötter och linser i köttfärssåsen och minska mängden kött. GRÖNA FAVORITER Uppdatera dina favoriträtter med helt växtbaserade alternativ, till exempel växtbaserade köttbullar, korvar eller en ny grönsak. + + = 36 BUFFÉ #01/2021 PREPPA KYL & FRYS Fyll kylen och frysen med frukt och grönsaker så har du alltid en bra grund för växtbaserade måltider hemma. Läs mer på icaroster.se R I MÅNADENS KOMBO C A s E A G S I D O
Buffé SOFIAS SPANING Less på tråkig havregrynsgröt
? Med Buffés matkreatör blir den så mycket roligare: gör