Buffé 1
Buffé JANUARI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SKAFFERIETS SKATTER Fynda i skafferiet och b
li inspirerad till kvällens middag! Här är våra bästa re
Buffé MATSKOLA Att göra egen falafel är både rolig
t, gott och smart för plånboken. Dessutom enklare än vad
Buffé MACKOR MED EXTRA ALLT Mästerkocken Stefan Ek
engren dukar upp ett smörgåsbord av makalösa mackor. Någ
Buffé BUFFÉ REDER UT Sojabönan är en omdiskuterad
gröda. Här reder vi ut den lilla gröna bönans för- och n
Buffé SÖTT, FAST NYTTIGARE Stilla sötsuget med häl
sosammare fika, på dessertmenyn står allt från banankaka
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recept som gör det enkelt att skaffa MATNYTTIGT Besök buffe.se för ännu mer grön och nyttig matinspiration! Grön middag i en skål TIPS! Servera gärna med sojapicklade ägg, se recept på buffe.se KRISPIG TOFU BOWL MED NUDLAR OCH SVAMP 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 200 g nudlar t ex soba- eller glasnudlar 200 g färsk spenat 100 g rödkål 250 g svamp t ex portabello, champinjon, ostronskivling 1 fast tofu eller silkestofu ca 270 g 1 dl majsstärkelse 2 strimlade noriblad (torkade sjögräsark) 2 msk rostade sesamfrön rapsolja, salt Goma dare-sås 1 ½ dl tahini 1 ½ dl mortlade sesamfrön 3 msk mirin 4 ½ msk japansk soja ¾ dl färskpressad citronjuice 2 krm chilipulver GÖR SÅ HÄR 1. Goma dare-sås: Vispa tahini och mortlade sesamfrön med ¾ dl vatten slätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en sås. 2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl i kallt vatten och blanda med 1 msk olja. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Tillsätt spenaten och koka några sekunder. Häll av och spola kallt. Krama ur vätskan. Strimla rödkålen fint. 3. Ansa och bryt svampen i mindre bitar. Stek svampen krispig i lite olja. Skär tofun i mindre bitar och vänd i majsstärkelsen. Stek krispig och gyllene i olja. Lägg nudlarna i 4 skålar. Toppa med svampen, rödkålen, spenaten och tofun. Ringla över såsen och strö över sesamfrön och nori. TIPS! Höga ambitioner men låg motivation? Att äta lite hälsosammare i vardagen kan ibland kännas lättare sagt än gjort. Hitta inspirationen tillsammans med kocken och kokboksförfattaren Frida Ronge! 3 FÖRDELAR MED TOFU – Bra alternativ till kött – Källa till protein, järn, kalcium och zink – Enkel att tillaga och variera 35 BUFFÉ #01/2021 Har du inte mirin? Blanda lika delar socker och risvinäger och använd det istället. FRIDA RONGE BOR: Stockholm GÖR: Kock, kokboksförfattare och gastronomisk ledare på restaurangen Tak INSTAGRAM: @fridaronge RECEPT FRIDA RONGE STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO SIMON BAJADA
Buffé ICAs EGNA SIDOR Välkommen till ett nytt år p
å ICA! Det bjuder på allt från lite hälsosammare vanor t
Buffé SOFIAS SPANING Less på tråkig havregrynsgröt
? Med Buffés matkreatör blir den så mycket roligare: gör