Buffé 1
Buffé JANUARI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SKAFFERIETS SKATTER Fynda i skafferiet och b
li inspirerad till kvällens middag! Här är våra bästa re
Buffé MATSKOLA Att göra egen falafel är både rolig
t, gott och smart för plånboken. Dessutom enklare än vad MATSKOLA Falafel Så gör du Frasig falafel smakar extra gott när den är hemgjord! Vi visar hur du lyckas med den kryddiga delikatessen. TIPS! Frityroljan går att återanvända genom att låta den svalna och sedan sila ren. Mer info om använd frityrolja hittar du på buffe.se Mixa lök, örter och chili. Mixa sedan kikärtor och rör ihop allt. Forma smeten till ca 16 bollar för hand, med hjälp av en liten glasskopa eller två skedar. FALAFEL 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 250 g torkade kikärtor 1 stor gul lök 4 stora vitlöksklyftor 1 röd chili 2 dl hackad persilja 2 dl hackad koriander 2 msk malen spiskummin ½ msk malen koriander 2 tsk salt ½ tsk bikarbonat ca 2 liter neutral olja till fritering Fritera i omgångar tills de är gyllene och servera direkt. 21 BUFFÉ #01/2021 GÖR SÅ HÄR 1. Blötlägg kikärtorna i ca 1 liter vatten minst 12 timmar. Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag. 2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur chilin och skär i bitar. Mixa lök, vitlök, chili, persilja och hackad koriander slätt i en matberedare. Lägg i en bunke. 3. Häll av kikärtor och skölj. Låt rinna av. Mixa kikärtorna till en grynig massa, tillsätt ev lite vatten. Mixa inte helt slätt. Lägg i bunken med mixade örter och tillsätt spiskummin, koriander, salt och bikarbonat. Tillsätt ev lite vatten, smeten ska vara lite smulig och klibbig. 4. Hetta upp oljan till ca 180 °C i en kastrull. Tryck och forma till ca 16 bollar för hand, alternativt med hjälp av en liten glasskopa eller två skedar. Lägg försiktigt ner i oljan. Fritera i omgångar tills de är gyllene ca 5 minuter. Lyft upp med en hålslev. Låt rinna av på lite hushållspapper och servera direkt. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO EMMA SHEVTZOFF
Buffé MACKOR MED EXTRA ALLT Mästerkocken Stefan Ek
engren dukar upp ett smörgåsbord av makalösa mackor. Någ
Buffé BUFFÉ REDER UT Sojabönan är en omdiskuterad
gröda. Här reder vi ut den lilla gröna bönans för- och n
Buffé SÖTT, FAST NYTTIGARE Stilla sötsuget med häl
sosammare fika, på dessertmenyn står allt från banankaka
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge bjuder på recept som gör det enkelt att skaffa
Buffé ICAs EGNA SIDOR Välkommen till ett nytt år p
å ICA! Det bjuder på allt från lite hälsosammare vanor t
Buffé SOFIAS SPANING Less på tråkig havregrynsgröt
? Med Buffés matkreatör blir den så mycket roligare: gör