Loading...
Buffé 1
Buffé MAJ Trenden, råvaran och matkulturen att utf
orska just nu.
Buffé PRIMA PRIMÖRER Nu dignar grönsakshyllorna av
säsongens alla härliga primörer. Här är all inspiration
PRIMÖRER KÅLRABBI MED SMETANA OCH SIKROM 4 PERSON
ER / 30 MIN INGREDIENSER 700 g kålrabbi 1 msk färskpressad citronjuice 2 dl smetana eller crème fraiche 80 g sikrom eller löjrom ½ dl plockad dill 2 msk finskuren gräslök GÖR SÅ HÄR 1. Skala kålrabbin och skiva tunt, gärna på mandolin. Strimla skivorna tunt. Lägg i iskallt vatten ca 10 minuter. 2. Häll av och låt kålrabbin rinna av på en ren kökshandduk. Blanda kålrabbin med citronjuice. 3. Lägg smetana på ett fat och toppa med kålrabbin, sikrom, dill och gräslök. Strö gärna över svartpeppar. RÄDISOR MED RAMSLÖKSSMÖR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 tunna skivor surdegsbröd 3 msk olivolja 100 g rumsvarmt smör 10 ramslöksblad 1 knippe rädisor flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Hacka brödet i små bitar. Stek i olja tills det är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. 2. Mixa smör, ramslök och 2 krm salt i en matberedare eller med stavmixer. 3. Skölj rädisorna i kallt vatten. Låt rinna av på en ren kökshandduk. 4. Lägg upp smör, rädisor och brödsmulor på fat och servera direkt. Dippa rädisorna i smör och sedan i brödsmulorna. TIPS! Krispiga brödsmulor är perfekta att göra av överblivet bröd. 14 BUFFÉ #04/2021
Buffé MATPIONJÄRERNA Buffé har besökt Köpings Must
eri där must och hantverkscider pressas av sällsynta äpp
Buffé SOLIGA STENFRUKTER Salt och sött i en salig
kombination! Låt saftiga stenfrukter förgylla sommarköke
Buffé STORA DRÖMMAR OM SMÅ KAKOR Något alldeles ex
tra att fylla kakburken med: ta del av bakdrottningen Ca
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör visar hur d
u håller huvudet kallt i sommar. Ledtråd? Frisk melonsor