Buffé 1
Buffé MAJ Trenden, råvaran och matkulturen att utf
orska just nu.
Buffé PRIMA PRIMÖRER Nu dignar grönsakshyllorna av
säsongens alla härliga primörer. Här är all inspiration
PRIMÖRER FÄRSKPOTATIS MED TORSK OCH SALSA VERDE 4
PERSONER/ 45 MIN INGREDIENSER 500 g torskrygg 800 g små färskpotatisar 1 ½ dl crème fraiche olivolja, salt finhackad rödlök och gräslök att toppa med Salsa verde 2 dl hackad persilja 1 kruka koriander 1 vitlöksklyfta 2 msk kapris 4 sardeller 2 dl olivolja 1 msk vitvinsvinäger GÖR SÅ HÄR 1. Salsa verde: Mixa örter, vitlök, kapris, sardeller, olja och vinäger med stavmixer. Smaka av med salt. 2. Sätt ugnen på 150 °C. Skär torsken i 4 bitar och krydda med ¾ tsk salt runtom. Låt stå 10 minuter. 3. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och låt stå med lock ca 10 minuter, då blir den lite krämigare. Ringla 1 msk olja på torsken och ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 56 °C. 4. Blanda potatisen med salsa verden och servera med torsken och en klick crème fraiche. Toppa med rödlök, gräslök och gärna extra koriander. FRANSK OMELETT MED PECORINO OCH NÄSSLOR 2 PERSONER/ 30 MIN INGREDIENSER ½ liter rensade nässlor eller persilja 2 msk olivolja 4 ägg 2 msk smör ½ dl riven pecorino salt GÖR SÅ HÄR 1. Stek nässlorna i oljan tills de är lite frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Krydda med lite salt. 2. Vispa ihop äggen och ½ tsk salt. 16 BUFFÉ #05/2021 3. Smält smöret i en stekpanna på hög värme och häll ner äggsmeten. Rör med stekspade samtidigt som du skakar pannan ordentligt. Sänk värmen och låt omeletten stelna men ha kvar en del krämigt på toppen. Rulla ihop omeletten och stjälp upp på en tallrik. 4. Toppa med nässlor, pecorino och gärna svartpeppar.
Buffé MATPIONJÄRERNA Buffé har besökt Köpings Must
eri där must och hantverkscider pressas av sällsynta äpp
Buffé SOLIGA STENFRUKTER Salt och sött i en salig
kombination! Låt saftiga stenfrukter förgylla sommarköke
Buffé STORA DRÖMMAR OM SMÅ KAKOR Något alldeles ex
tra att fylla kakburken med: ta del av bakdrottningen Ca
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör visar hur d
u håller huvudet kallt i sommar. Ledtråd? Frisk melonsor