Buffé 1
Buffé MAJ Trenden, råvaran och matkulturen att utf
orska just nu.
Buffé PRIMA PRIMÖRER Nu dignar grönsakshyllorna av
säsongens alla härliga primörer. Här är all inspiration
Buffé MATPIONJÄRERNA Buffé har besökt Köpings Must
eri där must och hantverkscider pressas av sällsynta äpp
Buffé SOLIGA STENFRUKTER Salt och sött i en salig
kombination! Låt saftiga stenfrukter förgylla sommarköke
RÅVARA I FOKUS SALLAD MED BURRATA OCH GRILLAD NEK
TARIN 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 3 nektariner 65 g ruccola 125 g björnbär 1 burrata 100 g rapsolja, fl ingsalt Dressing 2 msk balsamvinäger ½ msk honung 1 tsk dijonsenap 3 msk olivolja ½ tsk salt 2 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR TIPS! Hittar du inte burrata, använd mozzarella istället. 1. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser. 2. Halvera och kärna ur nektarinen. Pensla nektarinen med olja och grilla med snittytan nedåt tills de får färg och mjuknar lite. 3. Lägg upp nektariner, ruccola, burrata och björnbär på ett fat. Ringla över dressingen och strö gärna över lite fl ingsalt. MELONAD MED PERSIKA CA 1 LITER / 45 MIN INGREDIENSER 2 mogna persikor 5 dl tärnad vattenmelon ¾ dl strösocker 1 ½ dl färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Dela och kärna ur persikan. Mixa persika och melon slätt och sila genom en fi nmaskig sil. Häll i en kanna och blanda med socker och citronjuice. Låt stå i kylen 30 minuter, rör då och då. 2. Blanda med 2–3 dl iskallt vatten. Häll upp i glas, gärna med is. KÖRSBÄR En liten stenfrukt med ett stort undersläkte. I Sverige odlas främst det ofta svartröda och söta sötkörsbäret samt surkörsbäret som fi nns i två olika varianter: moreller med mörkt färgat fruktkött och klarbär med ljust färgat fruktkött. Även det större bäret bigarrå är en variant av sötkörsbäret. CLAFOUTIS MED KÖRSBÄR 8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 50 g smör 3 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 2 dl mandelmjöl ½ msk vaniljsocker 1 dl mjölk 250 g urkärnade körsbär GÖR SÅ HÄR Melonad med persika. 1. Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker fl uffi gt. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och vaniljsocker i en bunke och vänd ner i vispet. Rör ner smöret och mjölken. 2. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 20 cm i diameter och tryck ner körsbären. Grädda i mitten av ugnen 30 minuter tills den får fi n färg och har stannat i mitten. Låt svalna. Servera gärna med lättvispad grädde. 25 BUFFÉ #05/2021
Buffé STORA DRÖMMAR OM SMÅ KAKOR Något alldeles ex
tra att fylla kakburken med: ta del av bakdrottningen Ca
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör visar hur d
u håller huvudet kallt i sommar. Ledtråd? Frisk melonsor