Buffé 1
Buffé MAJ Trenden, råvaran och matkulturen att utf
orska just nu.
Buffé PRIMA PRIMÖRER Nu dignar grönsakshyllorna av
säsongens alla härliga primörer. Här är all inspiration
Buffé MATPIONJÄRERNA Buffé har besökt Köpings Must
eri där must och hantverkscider pressas av sällsynta äpp
Buffé SOLIGA STENFRUKTER Salt och sött i en salig
kombination! Låt saftiga stenfrukter förgylla sommarköke
Buffé STORA DRÖMMAR OM SMÅ KAKOR Något alldeles ex
tra att fylla kakburken med: ta del av bakdrottningen Ca
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör visar hur d
u håller huvudet kallt i sommar. Ledtråd? Frisk melonsor SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Melonsorbet Det bästa sättet att inleda en lång och härlig glassäsong? Med uppfriskande melonsorbet. Svalkande och enkel att göra – helt utan glassmaskin! TIPS! I det här receptet använder jag cantaloupemelon, men det går lika bra att göra sorbeten av exempelvis galia- eller honungsmelon. TÄVLA OM BOKEN GODARE GLASS Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Godare glass” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Godare glass”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 maj. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/ tavlingsvillkor 1. Vad heter grillikonen från Texas? A Lidia Bastianich B Julia Child C Tootsie Tomanetz MELONSORBET 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER MISSA INTE Vill du se hur man gör sorbeten steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. 1 melon t ex cantaloupe ca 1 kg 2 msk färskpressad limejuice 2–3 msk honung ½–1 dl kallt vatten rostad riven kokos och mynta att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Dela och kärna ur melonen. Skala och skär i mindre bitar. Sprid ut på en plåt och ställ i frysen minst 4 timmar. 2. Mixa den frysta melonen, limejuice, honung och vatten till en slät sorbet i en matberedare. Lägg upp i en form och frys 1–2 timmar. 3. Lägg upp i glas och toppa med kokos och mynta, servera direkt. 2. Vilket land härstammar persikan från? A Kina B Iran C Indien 3. Vad är rabarber? A Ett bär B En frukt C En grönsak Rätt svar från Buffé #04: 1. Färöarna 2. Semmelknödel 3. 2014 SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL Sofi a Nilsson, Receptkreatör 39 BUFFÉ #05/2021 Buffé #06–07 kommer 17–18 juni.