Buffé 1
Buffé MAJ Trenden, råvaran och matkulturen att utf
orska just nu.
Buffé PRIMA PRIMÖRER Nu dignar grönsakshyllorna av
säsongens alla härliga primörer. Här är all inspiration
Buffé MATPIONJÄRERNA Buffé har besökt Köpings Must
eri där must och hantverkscider pressas av sällsynta äpp
Buffé SOLIGA STENFRUKTER Salt och sött i en salig
kombination! Låt saftiga stenfrukter förgylla sommarköke
Buffé STORA DRÖMMAR OM SMÅ KAKOR Något alldeles ex
tra att fylla kakburken med: ta del av bakdrottningen Ca
SMÅKAKOR DUBBLA CHOKLADKAKOR MED CHOKLADKOLA CA 2
0 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 ägg 2 krm salt 2 dl vetemjöl 1 ¾ dl kakao Chokladkola 75 g mjölkchoklad 1 ½ dl dulce de leche 2 krm salt GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop smör och socker krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägget under fortsatt vispning. 2. Sikta ner salt, vetemjöl och kakao och fortsätt vispa till en deg. Degen blir först smulig, fortsätt vispa tills den går ihop. Lägg degen i plastfolie och lägg i kylen ca 1 timme. 3. Sätt ugnen på 175 °C. Lägg degen på en mjölad bänk. Pudra degen och kaveln med mjöl. Kavla ut degen till en platta 3–5 mm tjock. Stansa ut runda kakor, 3–4 cm i diameter, men en stansare eller glas. 4. Lägg på två bakpappersklädda plåtar. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen 10–12 minuter. Låt svalna helt. 5. Chokladkola: Grovhacka mjölkchokladen och smält över ett vattenbad eller i mikro. Blanda med dulce de leche och salt. Låt svalna till en krämig konsistens. 5. Klicka eller spritsa ut fyllningen på hälften av kakorna, lägg den andra hälften av kakorna ovanpå. Låt kakorna stå i kylen minst 15 minuter innan servering och förvara i kylen i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan lagren. 33 BUFFÉ #05/2021 Missa inte tävlingen om Camilla Hamids bok Godare glass på sidan 39.
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör visar hur d
u håller huvudet kallt i sommar. Ledtråd? Frisk melonsor