Loading...
Buffé 1
Buffé MAJ Trenden, råvaran och matkulturen att utf
orska just nu.
Buffé PRIMA PRIMÖRER Nu dignar grönsakshyllorna av
säsongens alla härliga primörer. Här är all inspiration
Buffé MATPIONJÄRERNA Buffé har besökt Köpings Must
eri där must och hantverkscider pressas av sällsynta äpp
Buffé SOLIGA STENFRUKTER Salt och sött i en salig
kombination! Låt saftiga stenfrukter förgylla sommarköke
RÅVARA I FOKUS PERSIKA En gulröd stenfrukt med lu
det skal och saftigt fruktkött. Frukten härstammar från Kina och fi nns i rund samt platt form. Persika odlas främst i Sydeuropa, Sydafrika och Kalifornien, men kan även odlas inomhus eller skyddade utomhus i södra Sverige. PLOMMON Den ovala stenfrukten tros vara en korsning mellan slån och den asiatiska arten körsbärsplommon och fi nns idag i tusentals olika sorter. I Sverige skördas plommon från sensommar till höst och de vanligaste sorterna har ett blåaktigt eller gulrosa, glatt fruktskal och ett saftigt fruktkött med söt smak. NEKTARIN Den saftiga frukten är från början en mutation av persikan och fi nns idag i fl era olika färger och former. Nektarinen har ett glatt skal, saftigt gulfärgat eller vitt fruktkött och rund eller platt form beroende på sort. 24 BUFFÉ #05/2021
Buffé STORA DRÖMMAR OM SMÅ KAKOR Något alldeles ex
tra att fylla kakburken med: ta del av bakdrottningen Ca
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör visar hur d
u håller huvudet kallt i sommar. Ledtråd? Frisk melonsor