Loading...
Buffé 1
Buffé MAJ Trenden, råvaran och matkulturen att utf
orska just nu.
Buffé PRIMA PRIMÖRER Nu dignar grönsakshyllorna av
säsongens alla härliga primörer. Här är all inspiration
PRIMÖRER KYCKLING MED GRILLAD LÖK OCH CITRON- OCH
SESAMDRESSING 4 PERSONER/ ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 600 g kycklinglårfilé, gärna med skinn 2 knippen färsk lök eller salladslök 2 tsk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 2 msk honung 1 tsk sesamolja 2 msk rostade sesamfrön salt GÖR SÅ HÄR 1. Krydda kycklingen med 1 tsk salt runtom. Ställ in ca 30 minuter i kylen så den blir lätt rimmad. 2. Halvera löken om de är stora, annars behåll dem hela. Blanda citronskal och -juice, honung, sesamolja, sesamfrön och 2 krm salt. TIPS! Har du inte grill? Baka löken i ugnen på 175 °C ca 30 minuter. Stek kycklingen så den får färg runtom och ställ in i ugnen på 175 °C 10–15 minuter tills innertemperaturen är 72 °C. 3. Grilla kycklingen runtom ca 20 minuter eller tills den är genomstekt och har en innertemperatur på 72 °C. Grilla löken tills den är mjuk och lite sotad. 4. Skiva kycklingen och lägg på ett fat med löken. Ringla över dressingen och servera gärna med bröd. 19 BUFFÉ #05/2021
Buffé MATPIONJÄRERNA Buffé har besökt Köpings Must
eri där must och hantverkscider pressas av sällsynta äpp
Buffé SOLIGA STENFRUKTER Salt och sött i en salig
kombination! Låt saftiga stenfrukter förgylla sommarköke
Buffé STORA DRÖMMAR OM SMÅ KAKOR Något alldeles ex
tra att fylla kakburken med: ta del av bakdrottningen Ca
Buffé MATNYTTIGT Kocken och kokboksförfattaren Fri
da Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare ma
Buffé SOFIAS SPANING Buffés matkreatör visar hur d
u håller huvudet kallt i sommar. Ledtråd? Frisk melonsor