Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 ENBÄRSMARINAD 12 enbär 1 kvis t färs
k timjan eller 1 tsk torkad 2 lagerblad 2 tsk krossad svartpeppar 1 tsk sal t 1/2 d l finhackad gul lök 1/2 finhackad morot 1/2 finhackad stjälkseller i 2 finhackade vitlöksklyfto r saften av en halv citron 1 dl rödvin 1/2 dl balsamvinäger 4 msk gin • Stöt kryddorna och blanda med övriga ingredienser. Från vänster: Ananas- och sojamarinad är gott till kyckling, kalkon, anka, fläskkött samt feta fiskar. Enbärsmarinad passar till vilt, fågel och nötkött. Citrusmarinad är uppfriskande till kyckling, kalkon, anka, fläskkött, fisk och skaldjur. Nere till höger några jalapenos. RABARBER-GLAZE 1/2 dl socker 1/4 dl risvinäger 1 rejäl rabarberstjälk 2 vitlöksklyfto r 1/2 gu l lök 1 msk hackad jalapeno, eller annan chili Överst: Lone Star glazer passar nöt- och fläskkött. Rabarberglazer är god till feta fiskar, anka, kyckling och fläskkött. Honungsglazer matchar kyckling och fläskkött. Till höger ligger några habaneros. GÖR SÅ HÄR: 1. Skala rabarbern och skär den i ca 5 cm långa bitar. Skala och skiva löken. Finhacka vitlöksklyftorna. 2. Smält socker i en rostfri kastrull, det ska få en karamelliserad färg. 3. Tillsätt resten av ingredienserna. Sänk värmen och låt sjuda under lock tills rabarbern blivit alldeles mjuk. Beräkna 10-15 minuter. 4. Om såsen är för lös, red med lite arrowrot, om den är för tjock, tillsätt några matske dar vatten. ALL SPICE RUB 2 msk kryddpeppar 1 tsk svartpeppar 2 tsk vitlökspulve r 1/2 ts k kajennpeppar 2 tsk målen anchochili elle r annan chili 2 tsk paprikapulver 1 tsk kardemumma 2 tsk havssal t 1 msk farinsocker • Köp helst hela kryddor och stöt i mortel. Blanda dem väl. Från vänster högst upp: Torkad cassabel, chipotle och anchochili. Därefter: Kryddnejlika, kryddpeppar, enbär, kanel, espresso-rub (passar till vilt och nötkött), muskotnöt, all spice rub (perfekt för kyckling, anka, fläskkött, vilt och feta fiskar) samt red spice rub (gott till lamm, kyckling, fläskkött och framför allt till fisk). RED CHILE RUB 1/2 dl paprikapulver 2 msk new mexican chili , elle r annan chili 1 msk oregano 1 msk socke r 1 tsk havssal t • Blanda samtliga kryddor väl ANAN AS MARINAD 1 dl konc ananasjuice 1/4 dl soja 3 finhackade vitlöksklyfto r 1/2 finhackad lök 1 msk kryddpeppar 1 msk habanero, tabasco elle r sambal oelek • Blanda samtliga ingredienser. CITRUSMARINAD saften av 1 citron saften av 1 apelsin saften av 1 lime 1 finhackad röd paprika 1 msk finhackad jalapeno 1/2 dl finhackad färsk koriander eller persilja 1 tsk sal t 1 msk jordnötsolja • Blanda samtliga ingredienser. HONUNGS-GLAZE 1 dl flytande honung 1 msk paprikapulver 1/2 ts k kajennpeppar 1 tsk risvinäger , eller äppelcidervinäge r • Häll upp honungen i en skål och rör i samtliga ingredienser. Blanda väl. LONE STAR BARBECUE GLAZE 1 gul lök 2 vitlöksklyfto r 1 burk krossade tomater 1/4 dl ketchup 1/4 dl HP-sås 1/4 dl brödsirap , med malt 1/4 dl risvinäger , eller äppelcidervinäger 1 msk chipotlepasta 1 tsk sal t GÖR SÅ HÄR: 1. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite matolja. 2. Tillsätt tomater och övriga ingredienser utom salt. Låt puttra på låg värme i 15 minuter. Smaksätt med salt. ESPRESSO-RUB 2 tsk muskot 1 msk snabbkaffe , hels t mörkrosta t 20 kryddnejlikor 1 tsk kryddpeppar 1 tsk jalapeno 2 tsk vitlökspulve r 2 tsk havssal t 1 tsk mald kanel 1 msk farinsocke r • Riv musköten fint. Stöt övriga kryddor i mortel och blanda med muskot.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32