Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 länge man ska grilla/röka köttet ell
er fisken. Viktigt att tänka på är att spjället ska vara öppet - helst i både botten och toppen på grillen. Låt dock locket ligga på, även vid grillning. Jonas använder helst en klotgrill, den har flest möjligheter. Man kan antingen lägga råvaran direkt på grillen, eller smaksätta den med marinader, torra kryddblandningar eller såser före eller under tillagning. Marinaden ger inte bara smak, den kan även möra köttet. I en marinad ingår nästan alltid vitlök, peppar, syra i form av vinäger eller citrusfrukt, sötma av honung eller färsk frukt eller juice samt lite salt. Olja är inte alls nödvändigt i marinaden. Minst ett dygn bör råvaran marineras, gärna i en plastpåse i kylen. Vänd runt köttet några gånger under tiden. Jonas plockar fram sina kryddblandningar, rubs, som amerikanerna kallar dem. Man kan även "marinera" med torra kryddor, men det vanligaste är att man klappar in dem i råvaran vid grillen. Rubs ger både smak och en lite bränd, skorpliknande yta. Tredje sättet att smaksätta är med hjälp av glazers, olika såser. Klassikern är den lite söta och kryddiga tomatsåsen. En glaze penslas på vid själva grill ningen samt serveras som sås till maten. Visst kan man använda en marinad som sås, men var försiktig om du marinerat kött, det kan ha slappt lite blod i marinaden. När grillbädden är perfekt börjar han med att grilla revbensspjällen. De blir färdiggrillade på några minuter. Smaken är saftig och krvddstark. Våra smaklökar krullar nästan ihop sig! Utan chili klarar man sig nämligen inte, enligt chilifantasten Jonas! KYCKLING MED SVARTA BÖNOR 1 kyckling på ca 1 kg 1 sats ananasmarinad 1 kycklingbuljongtärning TILLBEHÖR: 2 dl svarta bönor, blötlagda under natten 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 2 dl majskorn 3-4 salladslökar DESSUTOM: 2 avokado 1/2 salladshuvud 1 rödlök 1 gott bröd GÖR SÅ HÄR:
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32