Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 i Ott • LANTHANDELN. Under somman eck
orna får r lanthandeln välförtjänt uppmärksamhet från tacksamma stadsbor på semester. De märker då hur viktiga handlarna är för servicen på landsbygden. Det är glädjande att de i år äntligen fått ökad uppmärksamhet som företagargrupp. I den utredning som nu regeringen gör om småföretagens behov av samarbete är lanthandlarna en prioriterad grupp. Hos dem finns verklig kämpaglöd. Det syns i den dagliga verksamheten. Och det märktes tidigare i år när de med kraft protesterade mot förslaget att hindra samverkan mellan ICA-butikerna. Samarbetet mellan lanthandlarna och de större butikerna är ofta ett överlevnadsvillkor. Det hjälper till att hålla transportkostnader och priser nere och underlättar bra service till kunderna. Lanthandlarna bidrar i stor utsträckning till att hålla Sverige levande. De är värda stöd och uppskattning för sin insats. Hela året runt! Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r så * t o a AV TONY WALLIN/HONG KONG Snabbmat förknippas ofta med "junk food"; fettdrypande korvar, hamburgare och chips. iMen det finns snabba alternativ. I Hong Kong upptäckte jag riktigt "snabba" restauranger som serverade sushi. Det japanska kökets estetik lyste med sin frånvaro, men den japanska effektiviteten var desto bättre. Vid varje barstol/sittplats fanns det en kran med hett vatten för det gröna teet. Där stod också läsk, soja och paket med engångspinnar. På löpande band framför gästerna kom tallrikar med olika sushi; risbollar med rå fisk på. Det var bara att plocka det som såg gott ut. Och gott var det. Billigt likaså. Men nog slank det ner några extra sushi... FOTO : LARS 1'AUI.SSOX FRÅGO R O M LOSNUMMERPRIS: 2 0 KRONOR. INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FAR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD! Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg . Redaktionsassistent : Richard Carlsson. Annons : Lennart Carlsson, 021-194231 . Håkan Sjöstrand, 08-58550161 . Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630 , 113 8 4 Stockholm. Tel: 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post: tonv.\vallin@publ.ica.se Repro : Scannrepro AB. Tryckeri : Trvckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring : 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9—11. ICA KUNDKORT 033-14004 0 RECEPTFRÅGO R ICA PROVKÖK 08-728 240 0 (vardagar kl 09-11) • SEMESTER. Lättlagat hör sommaren till. Kanske räcker det med en sallad. Kanske blir det en färdig rätt som bara behöver värmas. Även konservburkarna får ny status på sommaren. Cathrine Schiick är bra på sådan mat. Hon tipsar om superenkla recept på sid 5. Samtidigt tycker jag att det är nu som man har lite extra tid att pyssla i köket. Och har man tillgång till en trädgård så går det ju alldeles utmärkt att flytta ut köket. Grillen blir då den givna "spisen". I detta nummer kan vi bjuda på spännande smaksättningar för grillen signerade Jonas Borssén, se sid 11. Han har starka influenser från den amerikanska södern. Starka chilismakcr passar honom också. Passa på och spendera några timmar extra med att göra marinader, glazers och rubs. Annorlunda såsförslag får du av Niclas Robertsson på sid 19. Han visar hur trendkockarna duttar med smaksatta oljor och dressingar. Keep on cooking! Tony Wallin Chefredaktör Buffé Inpehall 5 Lättlagat i kajutan 8 Ta med röklådan då det nappar Borsséns heta grilltips Dutta med såsen som proffsen gör Cathrine lagar gott med gröna blad 19 24 26 Se nya Pippi 28 Låt inte sommarvärmen förstöra maten Buffé CHEFREDAKTÖ R TON Y WALLI N 08-7282 3 0 0
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32