Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 Läsarnas bästa Publicerade bidrag be
lönas med 150 kronor , som sätt s in på dit t konto , elle r om du inte har någo t s å få r du et t ICA-presentkort . Skicka in dit t favoritrecep t til l Buffé , Favoritreceptet , Box 6630, 113 84 Stockholm . KYCKLINGGRYTA FÖR 4 PERSONER 1 stor kyckling 1 gu l lök 3-4 morötter 2 msk smör eller margarin 1 hönsbuljongtärning 5 dl vatten 1 burk tomater salt och peppar 1-2 tsk torkad dragon GÖR SÅ HÄR: 1. Dela kycklingen i 8 bitar. Skala och skiva löken, skala och slanta morötterna. 2. Hetta upp smöret i en gryta. Bryn kycklingbitarna runtom och lägg i lök och morötter. 3. Under tiden: koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. 4. Häll buljong och tomater på kycklingen, salta, peppra och tillsätt dragon. Lägg på lock och sjud tills kycklingen är färdig, ca 20 minuter. Servera potatis eller ris till. Kristina Sjöblom, Frösön MOROTSPAJ PAJ DEG: 2 1/2 dl vetemjö l 1 dl fint riven ost , t e x svecia 100 g smör 2 msk kallt vatten FYLLNING: 2 gula lökar 4 morötter 1-2 msk olja 2 vitlöksklyfto r 1/2 tsk salt 1 tsk pressad citron 3 ägg 2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1 tsk torkad timjan 1 dl riven os t t e x svecia 150 g cream cheese GÖR SÅ HÄR: 1. Skär smöret i bitar, blanda mjöl, smör och ost i en matberedare och kör till en grynig massa. Häll i vattnet och forma till en deg. 2. Klä en pajform med degen och låt vila i frysen ca 10 minuter. 3. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. 4. Skala och skiva löken, tvätta och riv morötterna grovt. Fräs lök och morötter i oljan i ca 10 minuter, pressa i vitlöken och salta. Tillsätt citronsaften. 5. Vispa ihop ägg och mjölk med kryddorna. Lägg morotsblandningen i pajskalet, strö MANGOTE-SORBET MED R0IY1RUSSIN FÖR 6 PERSONER 4 msk mangote 5 dl vatten 3/ 4 dl socker saf t av 1 citron 1 äggvita TILL SERVERING: 1 dl russin 1/2 dl rom 1 mango GÖR SÅ HÄR: 1. Brygg ett kraftigt te av 5 dl vatten och 4 msk mangote, låt dra i 5 minuter och sila det. 2. Blanda med socker och citronsaft i en bunke. Låt blandningen kallna och ställ in den i frysen. 3. Låt teet stå några timmar tills det börjar frysa, ta ut det och vispa med elvisp till en porös massa. 4. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda med temassan. Ställ in blandningen i frysen och frys den någon timme. 5. Vispa blandningen luftig och frys in i ytterligare några timmar. 6. Blanda russin och rom och låt dra en stund före servering. 7. Skala och skiva mangofrukten. Vispa upp sorbeten strax före servering, skeda upp i skålar, häll på romrussin och lägg på några skivor mango. Servera genast. Eva Strandberg, Helsingborg över osten, häll på äggstanningen och klicka på cream cheese. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Servera med en grönsallad. Birgitta Rissne, Örebro
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32