Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 Billiga veckan MÅNDAG: Tomat- och po
tatisgratäng (4 port) Skrapa och skölj ca 600 g färsk potatis. Skär den i skivor. Skölj och skiva 4-5 små tomater. Vana potatis- och tomatskivor i en lätt smord ugnssäker form. Strö över 1 påse gratängost å 200 g. Vispa 2 ägg med 1 dl créme fraiche, 1 dl mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Fördela detta över gratängen. Ställ in i ugn 225°c, ca 25 minuter. Klipp över 1/2 knippa gräslök. Sen era med bröd eller tunna skivor rökt skinka. fm ONSDAG: Spett från grillen (4 port) Skär ca 500 g lax ben- och skinnfri. Skär fisken i stora kuber. Tina ca 300 g spättafiléer. Lägg dem på en skärbräda. Bred på ca 1 msk pepparost på varje. Strö över lite hackad gräslök. Rulla ihop. Vana på spett laxbitar, spättarullar med ca 12 champinjoner, 12 små tomater och 1 grön paprika i bitar. Pensla med grillolja och lite extra salt och peppar. Grilla. Senera med en blandad sallad och ev ris. FREDAG: Sommargazpacho (4 port) TORSDAG: Kycklingsallad med rucola (4 port) A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r ICA Provkö k Foto : Jann e Hansso n Tina ca 400 g kycklingfilé. Smält ca 2 msk margarin eller smör i en stekpanna. Bryn filéerna runt om. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk grovkrossad rosépeppar. Späd med ca 1 dl hönsbuljong (tärning + vatten). Låt filéerna eftersteka 10-15 minuter. Ta upp köttet oeh låt det svalna. Tillsätt 3 msk balsamvinäger och 3 msk ketchup i skyn samt 1/2 knippa hackad gräslök. Skölj 1 kruka rucolasallad och lägg ut på stort fat. Skölj och skär 3 tomater i klyftor. Skär köttet i skivor. Lägg upp tomater och kött över salladen. Fördela gräslöksskyn över. Senera med bröd. Skölj och kärna ur 2 röda paprikor. Skölj 5 tomater, 1 liten purjolök, 1 zucchini och 1/2 slanggurka. Skala 1-2 vitlöksklyftor. Hacka allt det gröna, gärna med matberedaren. Häll alltsammans i en skäl. Tillsätt 1 liter kall grönsaksbuljong (tärning + vatten), 2 msk olja och saft av 1/2 pressad citron, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Senera soppan väl kvid med vitt bröd till. Billiga veckans matsedel från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kos - tar max 15 kronor per portion. TISDAG: Korvgulasch (4 port) Skala och grovhacka 1 gul lök. Skölj ca 200 g champinjoner och skär i skivor. Skölj, kärna ur och strimla 1 grön paprika. Fräs lök, svamp och paprika i 2 msk olja några minuter. Skär 4-5 wienerkorvar eller varmkorvar i cm-stora bitar. Låt dessa fräsa med några minuter. Krydda med 1/2 msk paprikapulver, 1 tsk salt, 1 krm peppar, 2 msk tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta. Tillsätt 2-3 dl vatten. Låt småkoka ca 5 minuter. Koka ca 280 g spiralpasta och servera till gurka.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32