Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Bild 1: Grillad kycklingfilé med soc
kerärter och blandad sallad (här tog vi rosé, mäche, isberg samt rucolablad) med getostdressing. GETOSTDRESSING 100 g getos t 1 dl mjölk • Mixa till slät konsistens. Sila. Om du vill ha en tunnare dressing går det bra att tillsätta en matsked mjölk. Bild 2: Kassler med salladsblandning, rabarberchutney och curryolja. CURRYOUA 1/2 äpple 1 msk hackad lök 1 msk olja 1 tsk curry 1/2 tsk gurkmeja 1 dl olja • Skala och finhacka äpple och lök. Fräs försiktigt i 1 msk olja. Tillsätt curry och gurkmeja och låt kryddorna fräsa med tills all vätska har försvunnit. Lyft kastrullen av plattan och häll över oljan. Låt vila en stund. Mixa sedan till slät konsistens. Låt stå minst två timmar och helst över natten i rumstemperatur. RABARBERCHUTNEY 200 g skalad rabarber 1/2 rödlök 2 1/2 dl rödvinsvinäger 2 1/2 dl farinsocker 1 msk riven färsk ingefära 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar • Skala rabarbern. (De vackra, röda skalen tar man till vara på till en härlig rabarbersås att servera till dessert. Se nästa recept.) Skär rabarbern i 3 cm långa bitar. Skala och skär löken i grova bitar. Koka upp vinäger, socker, ingefära och lök. Låt puttra i 15 minuter. Tillsätt rabarbern och låt den puttra i blandningen i ytterligare 10 minuter. Servera ljummen eller kyld som tillbehör till sommarens grill rätter. Tips ! För dig som gillar hetta: tillsätt 1 msk urkärnad, finhackad spansk peppar. Bild 3: Räkor på spett med zucchininudlar och gräslöksolja. GRÄSLÖKSOUA 1 lime 3 msk hackad gräslök 1 msk riven färsk ingefära 2 dl olja 1/2 tsk salt • Riv skalet på limen på fina sidan av rivjärnet. Riv ingefäran. Pressa limen. Mixa limerivet och -saften med ingefära, gräslök och olja. Salta. Värm försiktigt i en kastrull till 37°C. Tips ! Prova att smaksätta kalla såser med gräslöksoljan. ZUCCHININUDLAR • Skär gul och grön zucchini till tunna nudlar. Värm lite smör försiktigt i en kastrull. Slunga nudlarna i smöret. Bild 4: Lax- och musselspett med tre sorters paprika, salviablad och vitlöksdressing. VITLÖKSDRESSING 1 he l vitlök (ca 6 klyftor elle r 50 g) 2 d l olja 1 ts k salt 1 krm målen vitpeppar • Rosta vitlöken med skal i ugnen ca 15 minuter i 200°C. Eller lägg den på grillen tills den är mjuk rakt igenom. Mixa vitlöken med skal tillsammans med olja, salt och peppar. Passera den genom en sil.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32