Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 RÖDBETOR MED FETAOST De söta färska r
ödbetorna passar så bra tillsammans med den sträva fetaosten. Det finns utmärkt tärnad fetaost att köpa i praktisk plastbytta. Den jag har använt här ligger i sitt eget spad. Det finns goda sorter som ligger inlagda i olja och kryddor. De passar bra i sallader, istället för dressing. Koka gärna rödbetorna på morgonen så är det bara att skiva och lägga upp det hela när du ankrat för kvällen. GÖR SÅ HÄR: Koka 2 rödbetor per person. Borsta dem noga före kokning och koka dem med lite blast så blöder de inte så mycket. Salta efteråt. Skiva de kalla rödbetorna, fördela på tallrik och strö fetaostträrningar och strimlad purjolök över rödbetorna. Krydda med salt och svartpeppar och droppa lite olivolja över före servering. COUSCOUS MED TONFISKSÅS Ibland blir man förvånad över hur gott det faktiskt blir av att bara blanda innehållet ur 3 konservburkar. Servera tonfisksåsen varm eller kall. Den är faktiskt precis lika god kall. Couscousen kan naturligtvis bytas ut mot ris eller pasta. GÖR SÅ HÄR: Rör samman 1 burk krossade tomater, 1 burk tonfisk i olja och 1 liten burk svarta oliver. Krydda med salt och peppar. Såsen räcker till 4 personer. När det gäller couscousen följer du bara anvisningen på förpackningen; jag brukar hälla över dubbla mängden kokande buljong, låta det hela stå en stund och sedan värma med en klick smör. BANAN MED CHOKLADTÄCKE Banan och choklad är en klassisk och väldigt god kombination. En sekundsnabb dessert vispar du ihop av 1 påse chokladpudding. Detta räcker för 4 personer. Häll den nyvispade chokladpuddingen direkt över 2 skivade bananer. Servera med extra frukt om det finns. En klick grädde är gott till, och några maränger gör bjuddessert av den. Åtminstone för alla med barnasinnet kvar!
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32