Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 REVBENSSPJALL FÖR 4 PERSONER 1 hel b
it revben på ca 1 kg 2 lagerblad 1 tsk svartpeppa r 1 msk kryddpeppar 1 sats all spice rub 1/2-1 dl hickory liquid smoke (essen s med flytande röksmak) 1 gul lök 1 morot 2 vitlöksklyfto r TILLBEHÖR: 2 kronärtskocko r 2 majskolvar 1 zucchin i 2 bakpotatisar 2 rödlök GÖR SÅ HÄR: 1. Gör i ordning revbenen dagen före grillningen. Stöt lagerblad, svart- och kryddpeppar i en mortel. Blanda detta med all spice rub. 2. Lägg hela revbensstycket i en rejäl kastrull. Täck med vatten. Beräkna 1/2 dl hickory smoke per liter vatten. 3. Dela lök, morot och vitlök. Tillsätt detta. 4. Koka upp och smaksätt buljongen med salt. Låt sjuda under lock i 50 minuter. Låt revbenen ligga kvar i buljongen. Ställ svalt under natten. 5. Dag två: Förkoka majskolvar, kronärtskockor och bakpotatisar nästan klara. 6. Skär revbenen i portionsbitar. Gnid in dem med den torra kryddblandningen. Grilla på hög värme. Beräkna ca 15 minuter totalt, varav 7-8 minuter per sida, med lock på. 7. Grilla uppskivade grönsaker och servera till revbenen. Från vänster: En rejäl tång, en stor stekgaffel och -spade, en pensel för glazers och marinader, ett löstagbart grillgaller, kan användas som serveringsgaller, små spett i ram, praktiskt att lägga direkt på grillen, en grillborste med finare borst och grövre för rengöring, ytterligare en stekspade, mayastickor istället för tändvätska, i skålen blötlagda träbitar för att ge röksmak, en riktig entusiast har även bar-b-q-keps på sig.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32