Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 KASSLER MED BULGUR OCH BÖNOR Hittar d
u inte bulgur så använder du ris, pasta eller couscous. Den kalla chilisåsen kan göras på fil, yoghurt eller créme fraiche. GÖR SÅ HÄR: Bulgurgrynen tillagar du genom att hälla dubbla mängden kokande buljong eller vatten över dem och låta grynen svälla en stund. Kokar du ris eller pasta följer du anvisningen på paketet. När bulgur/ris är färdigt blandar du ner 1 burk röda bönor och låter det hela bli genomvärmt. Skär undertiden upp kasslern, beräkna 3 skivor per person. Stek dem snabbt i panna eller servera dem kalla. Rör ihop en sås av 1 dl fil eller yoghurt och 1 msk mild chilisås per person. Har du lite sweet chili hemma blir det gott med en skvätt av det också, men det är inget måste. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera som på bilden tillsammans med lite lättkokt purjo eller annan grönsak. NUDLAR MED "VAD BÅTEN HAR A n BJUDA PÅ" Portionspaket med nudlar är perfekt snabbmat men också bra mat att ha på lut för oväntade middagsgäster. Här har jag helt enkelt strimlat ner en liten bit kassler, rödlök, morot och purjo (tips! riv moroten med osthyvel, så får du snabbt tunna skivor). Låt detta koka med de tre minuterna nudlarna tar att bli färdiga. FÖRSTÄRKT FRUKTSALLAD 1 burk fruktcocktail är bra att ha på lut när man är sugen på något sött. Förstärk den gärna med färsk frukt eller bär. På bilden har jag skurit ner lite jordgubbar. Servera med vaniljvisp eller vanlig grädde. Det blir också gott med en klick yoghurt eller fil som bryter mot det söta. Toppa med lite "skeppschoklad", i detta fall en knaprig Dajm. AGGSALLAD MED ROKT FISK Äggsallad är så gott och så enkelt. En äggsallad kan du ha direkt på smörgås, som stomme i en sallad eller som här tillsammans med rökt fisk. GÖR SÅ HÄR: Beräkna 2 ägg per person. Hårdkoka dem och låt dem svalna helt. Hacka sedan äggen grovt och blanda med 1 tsk majonnäs (liten klick) per person samt lite hackad rödlök eller gräslök. Krydda salladen med salt och peppar. Äggsallad kan sparas kallt över natten. Servera som på bilden med rökt makrill och knäckebröd.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32